E_pozivnica_Da-li-i-kod-tebe-pljusti.png
promo

promo

Manifestacije

TRILERSKI ZAPLET KOJI BACA NOVO SVETLO NA DOGAĐAJE U VEZI SA RASPADOM SFRJ: Roman „Da li i kod tebe pljušti?“ donosi zanimljive istorijske trenutke

19.02.2024.

TRILERSKI ZAPLET KOJI BACA NOVO SVETLO NA DOGAĐAJE U VEZI SA RASPADOM SFRJ: Roman „Da li i kod tebe pljušti?“ donosi zanimljive istorijske trenutke
Veličina Slova

Roman ugledne novinarke i književnice Sonje Ćirić „Da li i kod tebe pljušti?“ biće predstavljen u četvrtak 22. februara od 18 sati u knjižari Delfi SKC, a o knjizi će, pored autorke, govoriti i urednik nedeljnika Vreme Filip Švarm i urednica u Laguni Dubravka Dragović Šehović.

Kada se održava

22. februar


Ispripovedan u formi dijaloga, roman „Da li i kod tebe pljušti?“ donosi trilerski zaplet koji baca novo svetlo na događaje u vezi sa raspadom SFRJ. Prošlo je 28 godina otkako su se poslednji put čuli nekada najbolji prijatelji Vojin Ikonić i Maja Bojanić. Vojin se u odsudnom istorijskom trenutku preselio u Sloveniju i radi kao dokumentarista u slovenačkoj vojsci. Maja je književnica i ambiciozna novinarka beogradskog nedeljnika. 

Njihov telefonski razgovor naći će se u vidu transkripta u rukama inspektora srpske policije, a zatim će ga pročitati i njegove kolege iz Slovenije. Obe strane znaju da Maja već izvesno vreme istražuje o srpsko-slovenačkom projektu koji je uticao na izbijanje rata u Jugoslaviji. Vojin je Maji neophodan da dođe do podataka o jezivom zamešateljstvu koje je bilo strogo čuvana tajna jer mu je namena bila da se preko medija utiče na mišljenje Jugoslovena o Jugoslaviji, da se razbiju ideje o jednakosti među narodima i tako se izazove krvavi sukob među njima. 

Razgovor dvoje otuđenih drugova doneće brojna (ne)prijatna otkrića i odgonetnuti mnoge tajne koje ni jednoj ni drugoj državi nisu u interesu da dospeju u javnost.

Podeli vest