RTS KLUB Chkalja POZIV.jpg
promo

promo

Manifestacije

DANI ČKALJE U RTS KLUBU: Program koji će vas podsetiti na opus jednog od najvećih srpskih komičara

28.03.2024.

DANI ČKALJE U RTS KLUBU: Program koji će vas podsetiti na opus jednog od najvećih srpskih komičara
Veličina Slova

Povodom obeležavanja 100 godina od rođenja majstora komedije Miodraga Petrovića Čkalje u RTS Klubu, zgrada Radio Beograda, od ponedeljka 1. aprila do srede 3. aprila od 13 do 15 časova posetioci će imati prilike da se podsete značaja stvaralačkog opusa jednog od najvoljenijih komičara svog vremena uz prikaze odabranih radijskih i televizijskih emisija.

Gde se održava

RTS klub


Kada se održava

3. april


Dani Čkalje u RTS klubu počinju u ponedeljak 1. aprila u 13 časova razgovorom o njegovom delu na Televiziji sa glumicama Jelisavetom Sekom Saδlić, Goricom Popović i Jovanom Petrović. Moderator razgovora je reditelj Marko Misirača. U nastavku programa prvog dana sledi emisija poezije „Muškarci, žene, deca, životinje i ostalo" po scenariju Slobodana Novakovića, u režiji Zdravka Šotre iz 1970. godine i jedna epizoda serije „Ljudi i papagaji" po scenariju i u režiji Radivoja Lole Đukirća (1967).


Drugog dana biće predstavljeno radijsko lice Miodraga Petrovića Čkalje. U razgovoru učestuju: Vesna Perić, dramaturg i urednica Dramskog programa Radio Beograda, Vladimir Jokić, dugogodišnji urednik Zaδavno-humorističke redakcije Radio Beograda, Bora Oljačić, humorista a moderator je Ranko Stojilović, novinar Radio Beograda.

Trećeg dana, takođe u 13 časova, posvećen je dramskom opusu Miodraga Petrovića. Govoriće dr Dragana Čolić-Biljanovski,redovni profesor FDU, Saša Radojević, reditelj, filmski kritičar i urednik u Redakciji dramskog i domaćeg serijskog programa RTS i Marko Misirača, reditelj. Ulaz je slobodan.

Podeli vest