11.4.jpg
promo

promo

Manifestacije

UPOZNAJTE NAJZNAČAJNIJE SKANDINAVSKE AUTORE: Tribina u DKSG posvećena je piscima koji su na svetskoj književnoj sceni ključni, među njima su Nobelovci

08.04.2024.

UPOZNAJTE NAJZNAČAJNIJE SKANDINAVSKE AUTORE: Tribina u DKSG posvećena je piscima koji su na svetskoj književnoj sceni ključni, među njima su Nobelovci
Veličina Slova

Predstavljanje skandinavskih autora u izdanju Blum izdavaštva biće održano u četvrtak 11. aprila u 19 časova u Klubu Magistrala „Dragan Ve Ignjatović” Doma kulture „Studentski grad".

Gde se održava

DKSG, Klub Magistrala „Dragan Ve Ignjatović”


Kada se održava

11. april


„Melanholija" Juna Foseai, „Vandalizam" Toma Krinstensena u prevodima Radoša Kosovića, zatim „Božićni oratorijum" Tunstrema u prevodu Zorice Kovačević naslovi su koji će biti tema ovog susreta u DKSG. 

Na tribini koju moderira Tamara Mitrović učestvuju Radoš Kosović, Zorica Kovačević i Tamara Krstić.

Jun Fose (1959), dobitnik Nobelove nagrade za književnost 2023, jedan od najvažnijih savremenih svetskih pisaca, napisao je više od 20 proznih dela, 30 drama i 8 zbirki poezije. Tom Krinstensen (1893 –1974), jedan od ključnih stvaralaca izgubljene generacije posle I svetskog rata, autor je zbirki poezije koje su klasici danskog ekspresionizma. Pisao je romane, priče, pesme, eseje, putopise, a roman Vandalizam (1930) je njegovo najznačajnije delo.

Jeran Tunstrem (1937–2000), jedan od značajnijih pisaca švedske književnosti druge polovine XX veka, pisao je romane, pesme, priče i radio-drame, a najpoznatiji je po ѓ„Božićnom oratorijumu".

Podeli vest