58eabfca40e7052b433aa436f2023501_5631813333.JPG
beograd.rs

beograd.rs

Manifestacije

PROMOCIJA PILOT-PROJEKTA „SVAKO DETE IMA PRAVO DA ODRASTE ZDRAVO”: Održana manifestacija „Moje zdravlje, moje pravo” u OŠ „Lazar Savatić”

08.04.2024.

PROMOCIJA PILOT-PROJEKTA „SVAKO DETE IMA PRAVO DA ODRASTE ZDRAVO”: Održana manifestacija „Moje zdravlje, moje pravo” u OŠ „Lazar Savatić”
Veličina Slova

U Osnovnoj školi „Lazar Savatić” održana je manifestacija za učenike osnovnih i srednjih škola sa teritorije Beograda pod nazivom „Moje zdravlje, moje pravo”.

Manifestacija je organizovana u okviru promocije pilot-projekta „Svako dete ima pravo da odraste zdravo”, koji se pod pokroviteljstvom ministarstava prosvete, zdravlja i sporta realizuje u 95 škola u Srbiji. Učestvovali su i aktivisti Crvenog krsta, a podršku im je svojim prisustvom pružio i predsednik Skupštine Gradske opštine Zemun Miroslav Gajić.

Događaju su prisustvovali i predstavnici nadležnih ministarstava, Olimpijskog komiteta Srbije, kao i predstavnici radne grupe koja prati sprovođenje ovog projekta.

Svi nastavnici fizičkog vaspitanja, učitelji od prvog do četvrtog razreda, nastavnici i njihovi đaci učestvovali su u obuci pružanja prve pomoći, a osnovci i srednjoškolci su imali priliku da se takmiče u savladavanju poligona, te na taj način potvrde svoju spretnost.

Osnovni cilj ovog pilot-projekta je da se svakom učeniku omogući fizička aktivnost zahvaljujući uvođenju dva nova časa fizičkog i zdravstvenog vaspitanja, što u praksi predstavlja pet časova za osnovce, odnosno četiri puta nedeljno za srednjoškolce.

Do kraja školske godine, radna grupa u okviru pilot-projekta će objaviti izveštaj realizovanog projekta sa predlozima za dalje neophodne korake u cilju unapređenja zdravstvenog stanja školske dece, saopšteno je iz Opštine Zemun.

Izvor: Beoinfo

Podeli vest