MIX_7427.jpg
beograd.rs

beograd.rs

Manifestacije

„BEOGRADSKI DANI PORODICE 2024” POSVEĆENI TEMELJU NAŠEG DRUŠTVA: Bogat program na više lokacija obuhvata i nekoliko dobro znanih, Beograđanima omiljenih manifestacija

10.04.2024.

„BEOGRADSKI DANI PORODICE 2024” POSVEĆENI TEMELJU NAŠEG DRUŠTVA: Bogat program na više lokacija obuhvata i nekoliko dobro znanih, Beograđanima omiljenih manifestacija
Veličina Slova

Manifestacija „Beogradski dani porodice 2024” čiji je idejni tvorac i osnivač predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić biće održana od 13. aprila do 15. juna i donosi raskošan sadržaj na više gradskih lokacija u kome će moći da uživaju Beograđani i svi gosti koji tokom dva meseca budu posetili grad.

Gde se održava

Trg republike


Kada se održava

od 13. aprila do 15. juna


Porodica je nukleus svakog društva, a nažalost živimo u vremenima kada forma tradicionalne porodice teško opstaje i zato ne smemo nikada da odustanemo od borbe za porodicu, jer na kraju krajeva i svi mi koji živimo u Srbiji smo jedna velika porodica, srpski narod i svi građani ove zemlje, izjavio je danas predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić na konferenciji za novinare povodom početka manifestacije „Beogradski dani porodice”, koja će svečano biti otvorena 13. aprila u 11 časova.

Pored glavne bine na Trgu republike predviđene za muzički deo programa, na više lokacija posetioce očekuju raznovrsni sadržaji, a među njima su i tradicionalne manifestacije poput „Karnevala brodova” na Sava promenadi, „Uličnog karnevala” i „Kolektivnog venčanja”, najavila je na današnjoj konferenciji u ime organizatora Isidora Lukić.

„Obećao sam da će „Dani porodice" da traju mnogo duže. Ove godine će oni trajati dva meseca, i mislim da način na koji ćemo prići porodici, način na koji ćemo prići jedni drugima, način na koji ćemo pokušati da pokažemo jednu vrstu ljubavi koje je, u današnje vreme, sve manje zbog brzine života, ono što treba da karakteriše i ovu manifestaciju, jeste nešto što karakteriše ovaj naš lep i beo grad".

Aleksandar Šapić, predsednik Privremenog organa Grada Beograda (iz obraćanja tokom otvaranja manifestacije, 13. aprila 2024.)

– Manifestacija će imati 18 tematskih zona na više lokacija, pre svega u pojasu od Trga republike, preko Knez Mihailove ulice pa sve do Kalemegdana. Na tim lokacijama će biti postavljeno 10 bina. Planirano je da se na centralnoj bini na Trgu republike organizuju veliki večernji koncerti. U sklopu manifestacije biće održani i već tradicionalni događaji, kao što su „Karneval brodova”, „Ulični karneval” i „Kolektivno venčanje”. Biće organizovano više od sto koncerata klasične, džez, bluz i pop-rok muzike, kao i preko 50 bioskopskih projekcija na otvorenom i više od 30 pozorišnih predstava – rekla je Lukićeva.

Na svečanom otvaranju manifestacije „Beogradski dani porodice” u subotu 13. aprila u 11 časova nastupaju interpretatorke izvorne muzike, sestre Marija i Marina Gobović. Tokom svečanog programa nastupaju Muzička porodica Božić, hor Hrama Svetog Save, KUD „Dimitrije Koturović", plesna trupa „Una Saga Serbika", hor Dečjeg kulturnog centra Beograd i ansambl „Beli anđeo".  

Večernji program trajaće od 18 do 20 časova kada će nastupiti vokalni duet „Sesttre Gobović" i plesna trupa „Una Saga Serbika".  

 Video-materijal možete preuzeti ovde.

Podeli vest