19bc2958566dfa8406dd88cc6be0fed3_6010628369.jpg
beograd.rs

beograd.rs

Manifestacije

BOGAT PROGRAM ZAVODA ZA ZAŠTITU SPOMENIKA KULTURE GRADA BEOGRADA NA MANIFESTACIJI „DANI BEOGRADA 2024”: Izložba fotografija i razglednica koje do sada niste videli!

13.04.2024.

BOGAT PROGRAM ZAVODA ZA ZAŠTITU SPOMENIKA KULTURE GRADA BEOGRADA NA MANIFESTACIJI „DANI BEOGRADA 2024”: Izložba fotografija i razglednica koje do sada niste videli!
Veličina Slova

Zavod za zaštitu spomenika kulture grada Beograda i ove godine jedan je od nosilaca programa manifestacije „Dani Beograda”.

Gde se održava

Terazije


Kada se održava

od 16. aprila do 15. juna


Osim bogatog programa koji su pripremili za naše sugrađane, sa velikim ponosom najavljuju izložbu „Terazije, osvrt i sećanja – beogradsko nasleđe” koja će otvoriti manifestaciju 16. aprila u 14 časova na Terazijama kod Terazijske česme.

Na ukupno 42 panoa biće prikazane razglednice i fotografije koje svedoče o arhitektonskom i urbanističkom razvoju Beograda, ali ujedno ukazuju na kulturološki i društveni značaj Terazija u životu stanovnika prestonice. Prikazani materijal je deo zbirke Miloša Jurišića koji je ustupljen Zavodu, ekskluzivno za potrebe realizacije ove izložbe.

Stručni saradnici Zavoda povešće zainteresovane sugrađane, od 17. do 19. aprila, u šetnje kroz beogradsko nasleđe, predstavljajući sledeće lokacije: Centralnu kulu Starog sajmišta, Zindan kapiju na Beogradskoj tvrđavi, kao i Terazije. Osim toga, u Svečanoj sali Zavoda za zaštitu spomenika kulture grada Beograda, 15. aprila u 17 časova, biće upriličeno autorsko vođenje kroz izložbu „Crnotravci graditelji Beograda: graditeljska delatnost pečalbara crnotravskog kraja u Beogradu u 19. i prvoj polovini 20. veka”.

Tačne satnice i detalje planiranih aktivnosti mogu se pogledati u zvaničnom programu manifestacije „Dani Beograda 2024”, koji se nalazi na sledećem linku: https://danibeograda.rs/program-dani-2024/.

Izvor: Beoinfo

Podeli vest