shutterstock_1232434045
shutterstock

shutterstock

Manifestacije

„PORODIČNI BAL” DONOSI PLES I NARODNU IGRU ZA SVE: Kulturno umetnička društva nastupaju na „Beogradskim danima porodice”

17.04.2024.

„PORODIČNI BAL” DONOSI PLES I NARODNU IGRU ZA SVE: Kulturno umetnička društva nastupaju na „Beogradskim danima porodice”
Veličina Slova

Petak je dan za igru i ples, te je centralna bina Trga Republike rezervisana za „Porodični bal” i nastupe kulturno umetničkih društava, u okviru manifestacije „Beogradski dani porodice”.

Gde se održava

Trg Republike, Beograd


Kada se održava

19. april


Manifestacija „Beogradski dani porodice 2024” čiji je idejni tvorac i osnivač predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić traje do 15. juna i donosi bogat sadržaj na više gradskih lokacija u kome će moći da uživaju Beograđani i svi gosti koji tokom dva meseca budu posetili grad.

„Porodični bal” je događaj koji će obeležiti 19. april, petak i to spletom različitih igara u izvođenju kulturno umetničkih društava. Kulturno umetnička društva se smatraju udruženjima od narodnog značaja za očuvanje običajnih vrednosti, pod pokroviteljstvom su državnih, oblasnih i opštinskih ustanova. Kolo kao oblik narodnog plesa je široko rasprostranjeno skoro u svim narodima. Naročito je karakteristično za južnoslovenske narode. Srpska narodna kola su naziv za narodne igre Srba, koje su rasprostranjena u aktuelnoj igračkoj praksi Srbije. Najstarije verzije (moravac i kukunješ) zabeležene na teritoriji centralne Srbije u drugoj polovini 19. veka. Kolo je element nematerijalnog kulturnog nasleđa izrazito prisutan u različitim sferama života u Srbiji danas. U okviru „Porodičnog bala” nastupiće i klub istorijskog plesa.

Od 17 do 20 časova

1. Klub istorijskog plesa
2. KUD Stanko Paunović
3. KUD „Prnjavor”
4. KUD LIRA
5. OŠ „Miloš Crnjanski” Beograd
6. KUD Opanak
7. Ansambl Starogradska Srbija
8. Voditelj: Katarina Simoničić

Zona džez, bluz i rok muzike (lokacija - Delijska česma)

Trajanje: 16  do 21 čas

Džez džem sešn 16 časova
Miloš Čolović sekstet 18 časova
Funktastic Coalition 19:30 časova

Prateći program: Ulični artisti na brojnim punktovima u Knez Mihailovoj ulici

Podeli vest