IMG-47b36e658e6d8839df588cfc31f29e29-V.jpg
Zavod za zaštitu spomenika kulture Beograda

Zavod za zaštitu spomenika kulture Beograda

Manifestacije

ZAVOD ZA ZAŠTITU SPOMENIKA KULTURE GRADA BEOGRADA OBELEŽAVA JUBILEJ: 10 godina edukativnog programa o nasleđu za najmlađe posetioce

12.05.2024.

ZAVOD ZA ZAŠTITU SPOMENIKA KULTURE GRADA BEOGRADA OBELEŽAVA JUBILEJ: 10 godina edukativnog programa o nasleđu za najmlađe posetioce
Veličina Slova

Paralelno sa gradskom manifestacijom „Dani porodice 2024“, Zavod za zaštitu spomenika kulture grada Beograda će 25. maja 2024. godine obeležiti 10 godina rada autorki Ane Sibinović i Slađane Milojević koje sprovode program za najmlađe sugrađane na temu zaštite kulturnog nasleđa grada.

Gde se održava

Zavod za zaštitu spomenika kulture Beograda


Kada se održava

25. maj


Istovremeno u vreme održavanja gradske manifestacije „Dani porodice 2024“, Zavod će 25. maja 2024. godine, u godini obeležavanja jubileja uspešnih 10 godina rada autorki projekta Ane Sibinović i Slađane Milojević i saradnje sa osnovnim školama i predškolskim ustanovama na teritoriji grada Beograda organizovati osvrt na kvalitetan pedagoški rad. Pre deset godina, 2014. godine održano je prvo predavanje i radionica u OŠ „Kneginja Milica“ na Novom Beogradu, sa preko stotinu učenika svih odeljenja tadašnjeg drugog razreda, organizovati program za najmlađe sugrađane na temu zaštite kulturnog nasleđa grada Beograda, a samim tim i Republike Srbije.

Edukativni projekat Zavoda koji je započet kao pilot projekat, tokom godina se uspešno razvijao i unapređivao saradnjom autorki sa učiteljima, vaspitačima i pedagozima. Zahvaljujući bliskoj, a pre svega stručnoj saradnji sa učiteljima, vaspitačima i pedagozima, autorke projekta su mogle da razmišljaju, kreiraju i unapređuju projekat koji je namenjen delu najmlađe populacije, deci uzrasta od 6-10 godina. Program Zavoda za zaštitu spomenika kulture grada Beograda povodom obeležavanja jubileja edukativnog projekta „Nasleđe za decu“, realizovaće se u subotu 25. maja 2024. godine, u vremenu od 11 do 18 časova, na terasi zgrade Zavoda i na platou i zelenoj površini ispred zgrade Zavoda na prostoru Beogradske tvrđave.

Podeli vest