shutterstock_2290146991.jpg
shutterstock

shutterstock

Manifestacije

PRIBLIŽITE DECI POJMOVE „KONZERVACIJE“ I „RESTAURACIJE“: Radionice i aplikacija nepokretnom kulturnom nasleđu „Beograd znam da čuvam“ na „Danima porodice"

10.05.2024.

PRIBLIŽITE DECI POJMOVE „KONZERVACIJE“ I „RESTAURACIJE“: Radionice i aplikacija nepokretnom kulturnom nasleđu „Beograd znam da čuvam“ na „Danima porodice"
Veličina Slova

Zavod za zaštitu spomenika kulture grada Beograda, u okviru gradske manifestacije „Dani porodice 2024“, organizuje program radionica edukativnog projekta „Nasleđe za decu“

Kada se održava

16. maj


Zavod za zaštitu spomenika kulture grada Beograda, u okviru gradske manifestacije „Dani porodice 2024“, organizuje program radionica edukativnog projekta „Nasleđe za decu“: večeras su mališani imali prilike da razgovaraju sa zaposlenima Zavoda i u formi interaktivne prezentacije saznali su više o delatnosti Zavoda – službi zaštite i nepokretnim kulturnim dobrima na području grada Beograda

Cilj ove radionice bio je proširivanje znanja i uspostavljanje odnosa prema kulturnom nasleđu Beograda kao vrednosti koju treba čuvati. Stručni saradnici Zavoda približili su deci pojomove „konzervacije“ i „restauracije“ i objasnilii im zašto su one važne u oblasti zaštite nepokretnih kulturnih dobara.

O kulturnoj baštini prestonice učesnici radionica su večeras, kao i u svim predstojećim radionicama koje se održavaju četvrtkom i petkom, imati prilike da saznaju više o ovoj temi uz pomoć savremenih tehnologija i nauče putem prve aplikacije o nepokretnom kulturnom nasleđu „Beograd znam da čuvam“. Za uspešne aktivnosti na radionicama kao poklon učesnici dobijaju radnu svesku i bojanku „Nasleđe za decu". 

Radionice Zavod za zaštitu spomenika kulture grada Beograda se u okviru „Beogradskih dana porodice" održavaju četvrtkom i petkom, u vremenu od 17 do 19 časova, a subotom i nedeljom u vremenu od 11 do 19 časova. Radionice su namenjene deci uzrasta od 6-10 godina, ali mogu i poželjno je da učestvuju svi članovi porodice i sve generacije.

Podeli vest