Srpsko tradicionalno pevanje, OMŠ Nevena Popović u Grockoj.jpg
Ana Jovanović, arhiv OMŠ „Nevena Popović" u Grockoj

Ana Jovanović, arhiv OMŠ „Nevena Popović" u Grockoj

Manifestacije

SRPSKI VOKALNI REPERTOAR NA „DANIMA PORODICE": Nastup mladih talenata Osnovne muzičke škole „Nevena Popović“ iz Grocke

10.05.2024.

SRPSKI VOKALNI REPERTOAR NA „DANIMA PORODICE": Nastup mladih talenata Osnovne muzičke škole „Nevena Popović“ iz Grocke
Veličina Slova

U okviru manifestacije „Beogradski dani porodice“ u nedelju 12. maja 2024. godine godine od 13 i 16 časova učenice Odseka za srpsko tradicionalno pevanje i rok-bendovi „Čudna šuma“ i „Detektori muzike“ Osnovne muzičke škole „Nevena Popović“ iz Grocke održaće koncert na centralnoj bini na Trgu republike u Beogradu.

Gde se održava

Trg republike


Kada se održava

12. maj


U nedelju, 12. maja u 13 časova, publika če najpre uživati u zvucima tradicionalne pesme koje će biti izvedene u autentičnim i obrađenim interpretacijama. Predstaviće se preko 15 učenica sa srpskim vokalnim repertoarom sa prostora cele Srbije, ali i šire sa prostora gde živi srpski narod. Muzički pratnju, kao i podršku na sceni daće nastavnici škole koji se uvek nesebično daju i zajedno sa decom rade na očuvanju pravih kulturnih, socijalnih, ali i porodičnih vrednosti.

Zatim, u 16 časova na scenu stupaju bendovi dečaka i devojčica koji će publiku podsetiti na popularnu srpsku rok scenu - od Bajage i instruktora, Vlade Divljana, Električnog orgazma, Discipline kičme, Partibrejkersa, Oktobra 1864, Kerbera i Van Goga do grupe Metak, Ju grupe, Smaka, Kuguarsa i Dece loših muzičara. Oni će se predstaviti i svojim autorskim pesmama

Odsek za srpsko tradicionalno pevanje: U cilju očuvanja i popularizovanja tradicionalne muzike, naročito vokalne prakse u svim njenim pojavnim vidovima, učenice Odseka za srpsko tradicionalno pevanje svojim angažovanjem i zalaganjem česti su gosti različitih manifestacija i događaja kako na lokalnom, tako i na najvišem nivou. Takođe, od prvog dana postojanja Odseka učenici rado učestvuju na takmičenjima srpske pesme, tako da se škola može pohvaliti brojnim nagradama na različitim takmičenjima.

Rok bendovi škole: Đački bendovi izvode domaću rok muziku, stvaraju i sopstvene numere, a autori su i pesme „Davalac krvi“ za Crveni krst Beograda. Poznati su po svojim humanitarnim koncertima, muzičkim radionicama za drugare na bolničkom lečenju, nastupima na BgInvaziji, „Ulici otvorenog srca“, „Svetskom danu deteta“ i mnogim drugim manifestacijama i akcijama.  

„Beogradski dani porodice" su manifestacija od izuzetnog značaja čiji je idejni tvorac i inicijator predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić.

„Dani prodice" koji se ove godine održavaju drugi put trajaće do 15. juna, a programski koncept je širok i bogat tako da će svaki član porodice i svi građani moći da očekuju kvalitetan sadržaj u sferi svojih interesovanja, bilo da je reč o muzici, sportu, edukaciji, tradiciji ili zabavi.

Podeli vest