Dečje beogradsko proleće 2024.jpg
promo

promo

Manifestacije

„DEČJE BEOGRADSKO PROLEĆE 2024”: Festival muzike za decu iznedrio je pesme na kojima smo odrasli

10.05.2024.

„DEČJE BEOGRADSKO PROLEĆE 2024”: Festival muzike za decu iznedrio je pesme na kojima smo odrasli
Veličina Slova

Manifestacija „Dečje beogradsko proleće” biće održana sutra, s početkom od devet časova, saopšteno je iz Dečjeg kulturnog centra Beograda.

Kada se održava

11. maj


Tema ovogodišnjeg festivala je detinjstvo, sve ono što ga čini magičnim, ali i izazovnim. Da li se deca samo igraju, šta su obaveze i od čega su sačinjeni najlepši dani – o svemu tome žučno će polemisati i šaliti se voditelji Aleksandar Radojičić i Trifun Marinković. Scenaristkinja je Lora Džolić, urednica festivala Leontina Pat, rediteljka Milica Soldatović Mikić.

„Dečje beogradsko proleće”, kao festival muzike za decu, nastalo je davne 1972. godine. Festival je potekao iz tadašnjeg Doma pionira, sadašnjeg Dečjeg kulturnog centra Beograda, na inicijativu Donke Špiček. Upravo su za ovaj značajni festival komponovane mnoge poznate pesme za decu, kao što su „Zakleo se bumbar”, „Slon lepotan dondolan”, „Lako je prutu”, kao i mnoge druge.

Nakon nekoliko godina pauze, festival je obnovljen 2016. godine. Te godine nisu komponovane nove pesme za decu već su se stare pesme izvodile u novim aranžmanima. Već sledeće godine nastavljena je stara praksa, tako da svake godine festival izrodi nove originalne pesme za decu, navodi se u saopštenju.

Premijera ove manifestacije biće emitovana u subotu, 11. maja u 9 časova, na drugom programu Radio-televizije Srbije.

Izvor: Beoinfo

Podeli vest