shutterstock_2471782295.jpg
shutterstock

shutterstock

Manifestacije

DODELA NAGRADA I REVIJA POBEDNIKA KONKURSA „MOJ LJUBIMAC”: Najuspešnije fotografije i literarni radovi na „Beogradskim danima porodice"

07.06.2024.

DODELA NAGRADA I REVIJA POBEDNIKA KONKURSA „MOJ LJUBIMAC”: Najuspešnije fotografije i literarni radovi na „Beogradskim danima porodice"
Veličina Slova

Osmi po redu foto i literarni konkurs za decu i mlade pod nazivom „Moj ljubimac”, u organizaciji Dečjeg kulturnog centra Beograd i u saradnji sa JKP „Veterina Beograd”, održaće se u okviru manifestacije ,,Beogradski dani porodice'' u Art zoni Studentskog parka u nedelju od 11 časova.

Gde se održava

Art zona Studentskog parka


Kada se održava

9. jun


Dodela nagrada, revija kućnih ljubimaca i muzičko-scenski program za decu biće održani na sceni postavljenoj u Art zoni, a publika će imati priliku da vidi pobedničke fotografije i da čuje nagrađene mlade pesnike.

Na konkurs je stiglo oko 170 fotografija i 300 pesama i priča dece iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Srpske, a fotograf Aleksandar Despotović i pisac Slobodan Stanišić izabrali su, po njihovom mišljenju, najuspešnije radove koji će biti objavljeni na sajtu www.dkcb.rs i posebnom broju digitalnog časopisa Čika Jova Zmaj.

U muzičko-scenskom programu učestvuju nagrađeni mladi pesnici – pobednici literarnog konkursa, deca iz Hora „Čarolija'' i članice Baletskog studija Dečjeg kulturnog centra Beograd sa pobedničkom koreografijom na ovogodišnjem Međunarodnom festivalu „Deca Balkana sa duhovnošću Evrope” u Haskovu u Bugarskoj.

Programu će prisustvovati i ljubimci koji su bili glavni junaci dečjih radova. Osim nagrada za najbolju fotografiju i literarni rad biće dodeljene i pohvale za fotografije ljubimaca u različitim kategorijama – za najlenjeg, najhrabrijeg, najboljeg naučnika, najmuzikalnijeg, sa naj stilom, najčupavijeg, najtužnijeg, najuplašenijeg, najspretnijeg, najvećeg zavodnika, ali i za ljubimce sa najvećim ušima, za najzaljubljeniji par, najzabrinutijeg, najznatiželjnijeg, najdominatnijeg i najboljeg žonglera.

U okviru programa JKP „Veterina Beograd” organizovaće udomljavanje napuštenih pasa iz gradskog azila, a svi učesnici i posetioci imaće prilike da dobiju besplatne veterinarske savete.

Izvor: Beoinfo

Podeli vest