shutterstock_2363021443.jpg
shutterstock

shutterstock

Manifestacije

19. BEOGRADSKI KARNEVAL BRODOVA I „DANI PORODICE”: Bogat program u subotu na Sava promenadi

11.06.2024.

19. BEOGRADSKI KARNEVAL BRODOVA I „DANI PORODICE”: Bogat program u subotu na Sava promenadi
Veličina Slova

Beogradski karneval brodova, kao i završna manifestacija Beogradskih dana porodice, održavaju se u subotu, 15. juna na Sava promenadi, najavljeno je iz Turističke organizacije Beograda.

Defile okićenih plovila, nastupi poznatih izvođača, parada mažoretkinja i zabavljača, dečje radionice, deo su programa ovogodišnjeg Beogradskog karnevala brodova.
Program počinje u 17 časova himnom Beograda i hitovima za decu u izvođenju Hora „Čarolija” koji će zajedno sa nastupom plesnog kluba La Luna i mažoretkinjama iz Bele Crkve razveseliti najmlađe posetioce.
Svečani defile Policijskog orkestra, koji je postao svojevrsni zaštitni znak manifestacije, označiće početak programa na vodi u kom učestvuju jedriličari Akademskog jedriličarskog kluba Beograd, atraktivni turistički brodovi, plovila različitih vrsta i namena iz svih beogradskih marina. Predvodnik parade na vodi biće čuveni brod „Vatrogasac” sa vodenim topovima, a za njim će ploviti brod „Horizont” na kom će biti članovi Internacionalne policijske asocijacije IPA. Sva plovila učestvuju u izboru za najlepše dekorisan brod, a pobednike očekuju vredne nagrade.
Po završetku karnevala na vodi, program na obali se nastavlja koncertom jedinstvenog gudačkog kvarteta „Dinamica Music”, muzičke atrakcije Srbije, koji čine tri električne violine i DJ.
Uslediće koncert Zorje, poznate solistkinje sa zapaženim nastupom na Beoviziji, a zatim i grupe „Dečak iz vode” posvećene sećanju na Milana Mladenovića i čuveni sastav EKV, čija će specijalna gošća večeri će biti Tanja Jovičević.
Na prostoru ispred TC „Galerija”, sve do Kule Beograd, roditelji i deca će moći da uživaju u likovnim radionicama „Obojena barka, porodična barka” DKCB, postavkom Muzeja iluzija i bogatom karnevalskom „Master kraft” bazaru sa suvenirima, umetninama, rukotvorinama i domaćim proizvodima. Među izlagačima je Udruženje žena iz Vojvodine „Naše nasleđe” sa ručnim radovima heklanja, pletenja, vezenja i tkanja, kao i Udruženje SOS Dečja sela Srbija, u čijem učešću se ogleda humanitarni karakter Beogradsog karnevala brodova.
Beogradski karneval brodova organizuje Turistička organizacija Beograda uz podršku Grada Beograda i u saradnji sa TC „Galerija”, Beogradom na vodi. Prijatelj manifestacije je kompanija „Knjaz Miloš”.

Izvor: Beoinfo

Podeli vest