Karnevalom brodova završeni „Beogradski dani porodice” 5.jpg
beograd.rs

beograd.rs

Manifestacije

ZAVRŠENI „BEOGRADSKI DANI PORODICE”: Karneval brodova i takmičenje u slikarstvu zatvorili manifestaciju

16.06.2024.

ZAVRŠENI „BEOGRADSKI DANI PORODICE”: Karneval brodova i takmičenje u slikarstvu zatvorili manifestaciju
Veličina Slova

Karnevali, prvenstvo u slikarstvu, muzički nastupi i kreativne radionice bili su deo završnog programa „Beogradskih dana porodice”.

Karneval brodova i bluzera, takmičenje u slikarstvu i brojni muzički nastupi obeležili su poslednji vikend na manifestaciji „Beogradski dani porodice” koja je prethodna dva meseca organizovana na više lokacija u prestonici. 

U umetničkoj zoni u Studentskom parku posetioci su učestvovali na radionicama krasnopisa, stripa i karikature, kao i crtanja i slikanja. Duž Knez Mihailove ulice održan je karneval bluzera, a u zoni džeza i bluza publika je uživala u sedam muzičkih nastupa. 

Međunarodno prvenstvo u slikarstvu „Art battle” bilo je za posetioce jedan od najzanimljivijih sadržaja završnog programa na „Danima porodice". Tokom ovog interaktivnog takmičenja, umetnici su slikali na platnu, dok je publika navijala i glasala za najbolju sliku, a sve to uz muzičku pratnju. 

„Beogradski dani porodice" jedinstvena su manifestacija kod nas koju je pokrenuo Aleksandar Šapić tokom gradonačelničkog mandata 2023. godine. Ideja ove smotre jeste promocija jedinstva porodice, naše tradicije, istorije, umetnosti i kulture.

Defile okićenih plovila, nastupi poznatih izvođača, parada mažoretkinja i zabavljača označili su početak 19. Karnevala brodova na Sava promenadi. Karneval brodova bio je glavna atrakcija završnog dana manifestacije „Beogradski dani porodice”, koji je posebno obradovao mališane, ali ostavio je bez teksta i odrasle. Svečano otvaranje Karnevala obeležio je bogat program na vodi i na obali.

Karnevalom brodova završeni „Beogradski dani porodice” 3.jpg
beograd.rs

Manifestacija „Beogradski dani porodice 2024” čiji je idejni tvorac i osnivač predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić tokom protekla dva meseca organizovana je na više gradskih lokacija. Beograđani i svi gosti koji su tokom ova dva meseca posetili prestonicu mogli su da uživaju u bogatom programu koji je činilo 18 tematskih zona.

Podeli vest