grad beograd_SS_03.jpg
beograd.rs

beograd.rs

Manifestacije

POLICIJSKI ORKESTAR OTVARA OMILJENI KARNEVAL BEOGRAĐANA: Brodovi počinju defile na Sava promenadi

14.06.2024.

POLICIJSKI ORKESTAR OTVARA OMILJENI KARNEVAL BEOGRAĐANA: Brodovi počinju defile na Sava promenadi
Veličina Slova

„Beogradski karneval brodova”, kao i završna manifestacija „Beogradski dana porodice” održavaju se u subotu, 15. juna, na Sava promenadi, najavljeno je iz Turističke organizacije Beograda.

Gde se održava

Sava promenada


Defile okićenih plovila, nastupi poznatih izvođača, parada mažoretkinja i zabavljača, dečje radionice, deo su programa ovogodišnjeg „Beogradskog karnevala brodova”.
Program počinje u 17 časova himnom Beograda i hitovima za decu u izvođenju hora „Čarolija”, koji će zajedno sa nastupom Plesnog kluba „La Luna” i mažoretkinjama iz Bele Crkve razveseliti najmlađe posetioce.

Svečani defile Policijskog orkestra, koji je postao svojevrsni zaštitni znak manifestacije, označiće početak programa na vodi u kom učestvuju jedriličari Akademskog jedriličarskog kluba Beograd, atraktivni turistički brodovi, plovila različitih vrsta i namena iz svih beogradskih marina. Predvodnik parade na vodi biće čuveni brod „Vatrogasac” sa vodenim topovima, a za njim će ploviti brod „Horizont” na kom će biti članovi Internacionalne policijske asocijacije IPA. Sva plovila učestvuju u izboru za najlepše dekorisan brod, a pobednike očekuju vredne nagrade.

grad beograd_SS_02.jpg
beograd.rs

Po završetku karnevala na vodi, program na obali se nastavlja koncertom muzičke atrakcije Srbije – jedinstvenog gudačkog kvarteta „Dinamica Music”, koji čine tri električne violine i di-džej.

Uslediće koncert Zorje, poznate solistkinje sa zapaženim nastupom na Beoviziji, a zatim i grupe „Dečak iz vode”, posvećene sećanju na Milana Mladenovića i čuveni sastav EKV, čija će specijalna gošća večeri biti Tanja Jovičević.

Na prostoru ispred TC „Galerija”, sve do Kule Beograd, roditelji i deca će moći da uživaju u likovnim radionicama „Obojena barka, porodična barka” Dečjeg kulturnog centra Beograda, postavci Muzeja iluzija i bogatom karnevalskom „Master kraft” bazaru sa suvenirima, umetninama, rukotvorinama i domaćim proizvodima. Među izlagačima je Udruženje žena iz Vojvodine „Naše nasleđe”, koje će predstaviti ručne radove heklanja, pletenja, vezenja i tkanja, kao i Udruženje SOS Dečja sela Srbija, u čijem učešću se ogleda humanitarni karakter „Beogradskog karnevala brodova”.

„Beogradski karneval brodova” organizuje Turistička organizacija Beograda, uz podršku Grada Beograda i u saradnji sa Tržnim centrom „Galerija” i „Beogradom na vodi”. Prijatelj manifestacije je kompanija „Knjaz Miloš”.

Izvor: Beoinfo

Podeli vest