shutterstock_1026190441.jpg
shutterstock

shutterstock

Manifestacije

TESLIN DAN U ZEMUNU: Izložba fotografija iz života čuvenog naučnika

09.07.2024.

TESLIN DAN U ZEMUNU: Izložba fotografija iz života čuvenog naučnika
Veličina Slova

Otvaranjem izložbe „Najznačajniji trenuci u životu Nikole Tesle” u Umetničkoj galeriji „Čubrilo” u Kuli na Gardošu 10. jula u 20 časova biće obeležen Teslin dan u Zemunu.

Gde se održava

Umetnička galerija „Čubrilo” u Kuli na Gardošu


Zemun već dvanaest godina slavi dan rođenja velikog naučnika Nikole Tesle kao stalnu manifestaciju od značaja za građane Zemuna u oblasti kulture, pridružujući se metropolama na svim kontinentima u podsećanju na život i delo velikana i inovatora srpskog porekla, koji je ostavio neizbrisiv trag u istoriji svetske nauke i pronalazaštva, te se 10. jula proslavlja i Dan nauke.

Teslijanci Vladimir Jelenković i Zoran Jovanović Jus pripremili su za obeležavanje Teslinog 168. rođendana izložbu fotografija na kojima su zabeleženi važni trenuci iz života naučnika: brojna otkrića, prvo zaposlenje u Njujorku, prvi patent, predavanja, putovanja i jedina poseta Srbiji, najznačajnija priznanja...

Kao i uvek, biće to još jedan pokušaj da se ispriča još jedan deo bogate životne i profesionalne biografije naučnika, koji je svojim otkrićima promenio svet.

Podeli vest