Marija Jelic photo Nebojsa Babic - Copy.jpg
Marija Jelić
Nebojša Babić

Marija Jelić
Nebojša Babić

Muzički program

BESPLATAN KONCERT VELIKIH ZVEZDA ITALIJANSKE MUZIKE! Opera zauvek sa zvezdama italijanske opere i srpskim sopranom

06.06.2022.

BESPLATAN KONCERT VELIKIH ZVEZDA ITALIJANSKE MUZIKE! Opera zauvek sa zvezdama italijanske opere i srpskim sopranom
Veličina Slova

Na programu koncerta, 8. juna, naći će se najlepše arije i dueti iz Pučinijevih i Verdijevih opera. Koncert se realizuje uz podršku Italijanskog instituta za kulturu, a ulaz je slobodan.

Koncert "Opera zauvek", na kom će nastupiti naša priznata operska umetnica, sopran Marija Jelić i poznati italijanski tenor Dario di Vietri održaće se u velikoj sali Kolarčeve zadužbine 8.juna 2022. u 20 časova, uz orkestar i hor Ministarstva odbrane - umetnički ansambl "Stanislav Binički" kojim će dirigovati italijanski dirigent, Maestro Marko Boemi.

Marija Jelić, jedna od najistaknutijih srpskih operskih zvezda, u prethodnoj godini nastupala je sa Plasidom Domingom, Elinom Garančom, Hozeom Kurom, održala je solistički koncert u Karnegi holu, debitovala je sa ulogom Aide u Srpskom narodnom pozorištu. Otvorila je festival Ohridsko leto 2020. godine, nastupala je širom sveta, između ostalog na Ljubljanskom festivalu, na koncertima u Rusiji, Kini, Argentini, Azerbejdžanu, Bugarskoj, Hrvatskoj,...

Marija Jelic photo Nebojsa Babic 2 - Copy.jpg
Marija Jelić
Nebojša Babić

 Dario di Vietri je jedan od najznačajnijih italijanskih tenora koji je nastupao u Veronskoj areni, na Pučini festivalu Tore del Lago, u Kairskoj operi, operi u Dubaiju, kao i mnogim teatrima u Italiji. Dirigent Marko Boemi je priznati italijanski dirigent koji je radio sa mnogim najistaknutijim operskim umetnicima kao što je Lučano Pavaroti, Ana Netrebko, Edita Gruberova, Plasido Domingo. Dirigovao je na mnogim svetskim scenama poput Milanske skale, Rimske opere, Berlinske koncertne dvorane,...


Povodom predstojećeg koncerta Marija Jelić je izjavila: "Ovaj koncert će biti divna prilika da sa sjajnim ansamblom i fantastičnim umetnicima kao što su Dario i Maestro Boemi, publika uživa u izvođenju italijanskih arija i dueta."

Podeli vest