PANA1622.jpg
AV Team Production

AV Team Production

Muzički program

SVETSKO A NAŠE! Beograd po 19. put otvara svoja vrata svim mladim operskim nadama za prestižno takmičenje solo pevača

06.06.2022.

SVETSKO A NAŠE! Beograd po 19. put otvara svoja vrata svim mladim operskim nadama za prestižno takmičenje solo pevača
Veličina Slova

Beograd je ponovo domaćin mladim operskim nadama koje će iz čitavog sveta doći da se predstave na 19. Međunarodnom takmičenju solo pevača „Lazar Jovanović“.

Gde se održava

Kolarčeva zadužbina


Kada se održava

09 - 12. juna


Međunarodno takmičenje solo pevača „Lazar Jovanović“ svojim višedecenijskim postojanjem sa pravom važi za jedno od najvećih i najznačajnijih operskih takmičenja u zemlji i šire. Svake godine takmičenje dočeka preko stotinu učesnika iz skoro deset zemalja. Takmičenje je namenjeno mladim umetnicima spremnim da započnu svoju profesionalnu karijeru i da pred autoritativnim međunarodnim žirijem odmere svoje znanje, umetničke kvalitete i prikažu svoj talenat. Do sada, u žiriju takmičenja pojavljivala su se neka od najvećih imena domaće i svetske muzičke scene i pedagogije, a pobednici takmičenja su se tokom proteklih godina potvrdili kao vrsni muzičari, osvajajući svetske koncertne podijume i operske scene.

IMG_0318 (1).JPG
AV Team Production

Od 9. do 12. Juna beogradska publika biće u prilici da na Kolarcu, četiri dana u nizu, prati najznačajnije i najeminentnije opersko takmičenje u ovom delu Evrope. Glavna nagrada za koju će se nadmetati takmičari iz 13 zemalja, uzrasta od 16 do 33 godine je solistički koncert sa orkestrom na velikoj sceni Kolarčeve zadužbine, uz finansijsku nagradu u iznosu od 500 evra. Takmičenje će biti svečano otvoreno 8. juna u 17 časova u Atrijumu Narodnog muzeja u Beogradu, koncertom Olivere Gočanin, jedne od 3 pobednice, dobitnice nagrade Kulturnog elementa.

OLIVERA GOČANIN.JPG
Olivera Gočanin
AV Team Production

Kao i prethodnih godina, sva četiri dana, takmičenje se održava se u Kolarčevoj zadužbini, a internacionalni žiri čine Arijana Điljani Filip (Hrvatska), Tatjana Vasle (Slovenija), Ivana Dimitrijević Aranđelović (Srbija), Maria Temeši (Mađarska), Ulf Bastlein (Austrija), Vesna Šouc (Srbija), Dan Pataka (Rumunija) i Dragana Radaković (Srbija). Takmičenju je svoju podršku dalo i Ministarstvo kulture i informisanja Repblike Srbije.

Podeli vest