za mejl.jpg
promo

promo

Muzički program

MOKRANJAC PONOVO U KOLARCU! Veliki koncert svetski priznatog pijaniste Vladimira Gligorića

07.06.2022.

MOKRANJAC PONOVO U KOLARCU! Veliki koncert svetski priznatog pijaniste Vladimira Gligorića
Veličina Slova

Koncertom u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine u Beogradu 9. juna u 20 časova, pijanista Vladimir Gligorić predstavlja svoj solistički kompakt disk sa klavirskom muzikom Vasilija Mokranjca.

Gde se održava

Kolarčeva zadržbina


Kada se održava

09. junCena karte

700 dinara, a za studente, đake i penzionere: 300 dinara

Na koncertnoj promociji pored odabranih dela sa ovog izdanja (Šest igara, Intime, Odjeci), Gligorić će izvesti i kompozicije autora koji su uticali na stvaralaštvo Vasilija Mokranjca, te će publika moći da čuje i Jugoslovensku svitu Josipa Slavenskog, Baladu Frederika Šopena i Prelide Aleksandra Skrjabina. Ovo izdanje je visoko ocenjeno od strane internacionalne kritike, a predstavlja jedno od retkih izdanja srpske umetničke muzike na tržištu EU, SAD i Kanade, izdao je nemački izdavač CPO (Classic Produkzion Osnabruck - CPO).

Mokranjac Gligoric CD .jpg
promo

Vladimir Gligorić rođen je u Beogradu 1979. godine. Doktorirao je na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu. Nastupao je kao solista u Srbiji, Hrvatskoj, Španiji, Švajcarskoj, Italiji i SAD, a kao solista sa orkestrom u Srbiji, Ukrajini i Bugarskoj. Za svoj rad nagrađen je sa nekoliko priznanja u Srbiji, Ukrajini i SAD. Repertoar Vladimira Gligorića čine, kako dela klasičnih, tako i savremenih kompozitora, a poslednjih godina istražuje stvaralaštvo srpskih kompozitora, čija dela izvodi i snima za izdavače u Srbiji, Francuskoj i Nemačkoj.

Ulaznice na biletarnici Kolarčeve zadužbine po ceni od 700 din, studenti, đaci i penzioneri po ceni od 300 dinara (ograničen broj).

Podeli vest