Israel Klezmer Orchestra DOB.jpg
promo

promo

Muzički program

JEDINSTVENA GRUPA NASTUPA U DOMU OMLADINE: Uz pesmu, ples i šalu otkrijte lepotu klecmer muzike!

10.06.2022.

JEDINSTVENA GRUPA NASTUPA U DOMU OMLADINE: Uz pesmu, ples i šalu otkrijte lepotu klecmer muzike!
Veličina Slova

Dom omladine Beograda, u saradnji sa Ambasadom Izraela, 14. juna u 20 časova predstavlja Izrael Klezmer orkestar, jedini ansambl koji čuva muzičko nasleđe istočno-evropskih Jevreja!

Gde se održava

Dom omladine


Kada se održava

14. junCena karte

500 dinara

Grupa je jedinstvena na svetu po ovoj važnoj kulturnoj činjenici što je razlikuje od sličnih postava, i poseduje prepoznatljivu energiju koja nas vraća na izvore početkom 20. veka, kada su funkcionisali veliki klecmer orkestri.

Sastav je osnovao Izraelac Geršon Lejzerson 2017, muzičar, kompozitor i učitelj. Ovaj virtuozni violinista, stručnjak je za klecmer i aktivan istraživač u ovoj oblasti, a diplomirao je na Buhman Mehta muzičkoj akademji u Tel Avivu. Orkestar je posvećen očuvanju drevne muzičke tradicije, i svoj rad zasniva na dubokom poznavanju jevrejskih narodnih običaja: na repertoaru su pesme na jidišu, hebrejskom i engleskom, pored instrumentalne muzike i tradicionalnih jevrejskih plesova.

Israel Klezmer orkestar predstavlja muzičku kulturu istočnoevropskog jevrejstva u svom njenom sjaju. Njihovi koncerti su društveni diogađaji, na kojima članovi pozivaju publiku da pleše, peva i učestvuje u ovom izuzetnom iskustvu, dok muzičari iz grupe često lutaju van bine pridružujući se gomili u veselju. Pored muzike, nastupi uključuju priče pune jevrejskog humora, tradicionalnog plesa i objašnjenja o posebnoj vezi koju klecmer muzika ima sa životom jevrejskog naroda u prošlosti i sadašnjosti, jednako u Izraelu, Evropi i Sjedinjenim Državama.

Ulaznice su u prodaji na Blagajni DOB po pretprodajnoj ceni od 500 dinara.

Podeli vest