Sanremo Giovani, Mauricio Filardo, Martina Beltrami, Kalemegdan, foto Belkisa Abdulovic.jpg
Mauricio Filardo i Martina Beltrami
Belkisa Abdulović

Mauricio Filardo i Martina Beltrami
Belkisa Abdulović

Muzički program

SANREMO PEVAČI ODUŠEVILI BEOGRAĐANE: Na Kalemegdanu se čuo Konstraktin refren

06.06.2022.

SANREMO PEVAČI ODUŠEVILI BEOGRAĐANE: Na Kalemegdanu se čuo Konstraktin refren
Veličina Slova

Muzički spektakl „Sanremo Giovani Wordl Tour 2022” održan je na Kalemegdanu u subotu 4. juna kada su na oduševljenje beogradske publike nastupili finalisti i pobednik Sanremo kategorije mladih: Juman, Samia, Litame i Martina Beltrami, sa umetničkim direktorom turneje Mauricijom Filardom i muzičrima.

Gde se održava

Kalemegdan


Kada se održava

4. jul


Mladi pevači su svojim izuzetnim izvođenjem izazvali aplauze i ovacije publike, u posebnom ambijentu na vrhu beogradske tvrđave sa pogledom na ušće. Publika je imala priliku da čuje originalne numere mladih izvođača, ali i poznate italijanske kancone u novom aranžmanu, tako je Samia otpevala svoje dve pesme Volume spento i Fammi respirare), kao i hitove Il tempo di morire (originalno Lučo Batisti) i Gloria (originalno Umberto Toci). Litame je izvela svoje poznate pesme Cazzo avete da guardare i Respiro su Marte, ali i poznate pesme Non ho l'età (originalno Điljola Činkueti) i Pedro (originalno Rafaela Kara). Sve popularnija mlada pevačica Italije, Martina Beltrami, oduševila je publiku pesmama Aspetto che torni i Parlo di te,, kao i obradama hitova Destinazione paradiso (originalno Đanluka Grinjani) i Albachiara (originalno Vasko Rosi). Pobednik Sanrema mladih i učesnik Sanremo festivala 2022. Juman obradovao je okupljene svojim hitovima Ora e’ qui i Mai, dok je za obrade izabrao pesme Prima di andare via (originalno Nefa) i Monna Lisa (originalno Ivan Graciani).

Pred zajednički nastup svi izvođači su otpevali deo refrena Konstraktine pesme “Corpore sano” – “Biti zdrava” i tom prilikom su rekli da je za sada to sve što su naučili od srpskog jezika.Za kraj su izveli zajednički pesme čuvenog italijanskog autora Franka Batiata, koje je i publika rado dočekala aplauzom: La Cura, Cucurrucucú Paloma i Centro di gravità permanente.
Organizatori turneje su Ministarstvo spoljnih poslova i međunarodne saradnje Italije u saradnji sa televizijom RAI, Ambasada Italije u Beogradu, Italijanski institut za kulturu u Beogradu i Centar beogradskih festivala (CEBEF). Program je vodila naša poznata glumica Anđelka Prpić.

Podeli vest