Rančićeva kuća, Zvuci tradicije.jpg
promo

promo

Muzički program

ZVUK TRADICIJE UZ NAJMLAĐE! Besplatan koncert muzičke škole u autentičnom ambijentu

06.06.2022.

ZVUK TRADICIJE UZ NAJMLAĐE! Besplatan koncert muzičke škole u autentičnom ambijentu
Veličina Slova

Odsek za srpsko tradicionalno pevanje Osnovne muzičke škole „Nevena Popović“ iz Grocke održaće koncert „Zvuci tradicije šire se Gročanskom čaršijom“ u sredu 8. juna sa početkom u 18 časova u Centru za kulturu Grocka, na letnjoj sceni autentičnog ambijenta Rančićeve kuće, varoške lepotice i zaštićenog kulturnog dobra Srbije.

Gde se održava

Rančićeva kuća


Kada se održava

08. jun


Nakon dve godine pauze, odsek za Srpsko tradicionalno pevanje obeležiće pesmom kraj školske 2021/2022. godine, i predstaviće se svim ljubiteljima tradicije u ambijentu Rančićeve kuće, koji i sam predstavlja remek-delo srpske tradicionalne arhitekture iz 18. veka.

OMŠ „Nevena Popović“ u Grockoj jedina je u Srbiji koja nosi ime po ženi, poznatoj pijanistkinji i pedagogu Neveni Popović. U kategoriji osnovnih muzičkih škola po broju nagrada učenika nalazi se na prvom mestu na nivou Republike Srbije. U narednom periodu, ova ustanova od velikog kulturnog i obrazovnog značaja za opštinu Grocka, ali i šire, dobiće prvu namensku, potpuno akustičnu školu u Beogradu, i time rešiti problem neadekvatnog prostora sa kojim se bori od svog osnivanja.

Na koncertu će se predstaviti učenici prvog, drugog, trećeg i četvrtog razreda odseka za Srpsko tradicionalno pevanje iz klasa nastavnica Ane Jovanović, Katarine Milosavljević i Isidore Arsić, sa svojim gostima.

Dođite da uživate u zvucima tradicije koji će se širiti Rančićevom kućom i Gročanskom čaršijom u izvođenju učenika odseka za Srpsko tradicionalno pevanje OMŠ „Nevena Popović“.

Podeli vest