Marija Jelic, Dario di Vietri, dirigent Marko Boemi, Kolarac, 08.06.2022, foto Dusan Milenkovic 02.jpg
Marija Jelić, Dario di Vietri i dirigent Marko Boemi
Dušan Milenković

Marija Jelić, Dario di Vietri i dirigent Marko Boemi
Dušan Milenković

Muzički program

RAME UZ RAME SA RENOMIRANIM ITALIJANSKIM MUZIČARIMA! Uz ovacije, u prepunom Kolarcu održan koncert soprana Marije Jelić

09.06.2022.

RAME UZ RAME SA RENOMIRANIM ITALIJANSKIM MUZIČARIMA! Uz ovacije, u prepunom Kolarcu održan koncert soprana Marije Jelić
Veličina Slova

Koncert "Opera zauvek" privukao je veliki broj publike u sredu 8. juna u prepunoj Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine. Ispred i unutar Kolarca vladalo je veliko interesovanje za izuzetan muzički događaj koji je priredila jedna od najistaknutijih srpskih operskih zvezda, sopran Marija Jelić.

Solisti su se nekoliko puta vratili na poklon, jer je aplauz uz ovacije trajao izuzetno dugo, a osim Marije, publika je mogla da uživa i uz renomirane goste iz Italije, tenora Daria di Vietrija i dirigenta Marka Boemija, uz izvrstan orkestar i hor Ministarstva odbrane - umetnički ansambl "Stanislav Binički" koji su dobili posebne aplauze publike. Koncert je podržao Italijanski institut za kulturu u Beogradu.

Izvedene su najlepše arije i dueti iz Pučinijevih i Verdijevih opera: Verdi - opera “Aida” - “Ritorna vincitor!”, arija Aide, “O, terra addio, addio vale di pianti”, duet Aide i Radamesa; “O Patria mia”, arija Aide; opera “Don Carlos” “Tu če le vanita”, arija Elizabete; opera “La forza destino”- Uvertira “Pace, pace, mio Dio!”, arija Leonore; opera “Nabucco” - “Va pensiero”, hor Jevreja; Puccini - opera “Tosca” Vissi d’arte”, arija Toske i “E lucevan le stelle”, arija Marija Kavaradosija; opera “Manon Lescaut” - Intermezzo -“In quelle trine morbide”, arija Manon; opera “Turandot” -“Nessun dorma”, arija Kalafa; opera “Madame Butterfly” -“Un bel di vedremo”, arija Madam Baterflaj.

Marija Jelić nastupala je sa Plasidom Domingom, Elinom Garančom, Hozeom Kurom, održala je solistički koncert u Karnegi holu, debitovala je sa ulogom Aide u Srpskom narodnom pozorištu. Otvorila je festival Ohridsko leto 2020. godine, nastupala je širom sveta, između ostalog na Ljubljanskom festivalu, na koncertima u Rusiji, Kini, Argentini, Azerbejdžanu, Bugarskoj, Hrvatskoj,...

Marija Jelic, Kolarac, 08.06.2022, foto Dusan Milenkovic 06.jpg
Marija Jelić
Dušan Milenković

Dario di Vietri je jedan od najznačajnijih italijanskih tenora koji je nastupao u Veronskoj areni, na Pučini festivalu Tore del Lago, u Kairskoj operi, operi u Dubaiju, kao i mnogim teatrima u Italiji. Dirigent Marko Boemi je priznati italijanski dirigent koji je radio sa mnogim najistaknutijim operskim umetnicima kao što je Lučano Pavaroti, Ana Netrebko, Edita Gruberova, Plasido Domingo. Dirigovao je na mnogim svetskim scenama poput Milanske skale, Rimske opere, Berlinske koncertne dvorane,...

Podeli vest