3am foto Marija Stanošević.jpg
3am
Marija Stanošević

3am
Marija Stanošević

Muzički program

POČINJE 10 SEZONA BESPLATNIH KONCERATA NA ZIDIĆU! Svi ljubitelji tvrdog zvuka uživaće u bendu 3 A.M.

23.06.2022.

POČINJE 10 SEZONA BESPLATNIH KONCERATA NA ZIDIĆU! Svi ljubitelji tvrdog zvuka uživaće u bendu 3 A.M.
Veličina Slova

U prvom terminu desete sezone Koncerata na Zidiću, 24. juna od 20 časova publici na Platou Milana Mladenovića premijerno će se predstaviti bend 3 A.M. (Tri sata iza ponoći). Bend će se beogradskoj publici predstaviti premijerno u okviru koncertnog serijala na Zidiću Doma omladine Beograda.

Gde se održava

Dom Omladine, Plato Milana Mladenovića


Kada se održava

24. juna u 20 časova


U pitanju je muzička grupa ljudi čije se iskustvo proteže do početka devedesetih godina prošlog veka. Vinovnici su brojnih previranja i smena generacija, stilova koji su se nazivali hard korom, ali su ostali dosledni glavnim odlikama ovog pravca: beskompromisno rokanje i sirova poezija zaodenuta asfaltom.

Članovi Mrki (bubanj), Janko (bas gitara), Aref (gitara) i Zero (vokal), svirali su u bendovima  Doghouse, Hitman, On The Run, Austerity, Stonewall, Few Reasons Why, Seventh Army In The Kitchen, Rain Delay, Grandpa Candys. Široj publici predstavili su se singlom “Me, Enemy”. Kao vizuelna kulisa video spota za ovu numeru upotrebljena je priča “B-17” čuvenog Dan O’Bannona iz crtanog omnibusa “Heavy Metal" objavljenog 1981.

Smeštena u svet mašte, priča sa lakoćom prati muzičku podlogu koju na karakterističan način donosi bend 3 A.M.  Muzika je okarakterisana kao kros over ranog hard kora sa njujorškim izrazom devedesetih godina. Melodijske linije su rudimentalne i naziru se ispod jednostavnih vokalnih linija praćenih snažnom ritam sekcijom koja donosi modernu atmosferu.

Iako svi članovi benda imaju po preko četiri decenije životnog iskustva, muzikom se bave isključivo iz ljubavi i za njih ona je beskompromisna. Smatraju da svako ljudsko biće nosi u sebi muziku i da je može iskreno reprodukovati ili ispustiti samo u trenucima sreće i patnje.

Koncerti na zidicu 3AM.jpg
promo

Podsećanja radi, koncerti na Zidiću, koje Dom omladine Beograda od 2013. godine organizuje na Platou Milana Mladenovića, postali su jedan od omiljenih letnjih kulturnih programa za sve Beograđane i goste našeg glavnog grada. U jubilarnoj, destoj sezoni, nastavljamo da na otvorenoj sceni otkrivamo nove bendove i predstavljamo neke stare muzičke znance.

Podeli vest