Jesenji orkestar.JPG
Promo

Promo

Muzički program

ŠTA AKO PROJEKCIJE BUDU TOLIKO ZABAVNE I VAŽNE DA ALBUM KLASIČNO NI NE BUDE OBJAVLJEN? Novi album Jesenjeg orkestra

27.06.2022.

ŠTA AKO PROJEKCIJE BUDU TOLIKO ZABAVNE I VAŽNE DA ALBUM KLASIČNO NI NE BUDE OBJAVLJEN? Novi album Jesenjeg orkestra
Veličina Slova

Utorak, 28. jun, 20 časova u Maloj sali doma kulture “Studentski grad” možete biti deo nesvakidašnje video instalacije Jesenjeg orkestra - Je l’ da da da? da da da. Ovaj orkestar ima novi sedmi po redu, album pesama, koji se zove kao i instalacija.

Gde se održava

Mala sala doma kulture “Studentski grad”


Kada se održava

28. juna u 20 časova


Pored audio zapisa pesama, napravljen je i video rad, video instalacija, koja prati album od početka do kraja. Muzički, radi se o nekoj vrsti podzemnog kabarea. Video instalacija deluje na najmanje tri paralelna pravca na publiku odjednom – kao muzički album, vizuelna umetnost i kao literarno delo. Ostvaruje se međusobna povezanost publike kroz zajedničko iskustvo, a nakon projekcija se pojavljuje želja da se album ponovo presluša, iako ga nije moguće pronaći na internetu.

Šta ako projekcije budu toliko zabavne i važne da album klasično ni ne bude objavljen? Možda Jesenji Orkestar treba da putuje sa video fajlom pod miškom i pušta video/album onima koji su zainteresovani da ga čuju/vide?

Jesenji orkestar je zapravo pseudonim Daniela Kovača kog znamo kao člana grupe Jarboli. Oni koji prate njegov rad, poznato je koliko je ovaj momak kreativan i to ne samo na polju muzike, on slika, piše i komponuje a ovaj bend je nastao kao mali "kućni projekat". 

Podeli vest