Isabel Vaz photo Mariska De Grot.png
Izabel Vaz, portugalska umentnica
Mariska de Grot

Izabel Vaz, portugalska umentnica
Mariska de Grot

Muzički program

VRHUNSKI UMETNICI NA ARTLINK FESTIVALU: Besplatan koncert na sceni kod Nebojšine kule donosi portugalsku strast

06.07.2022.

VRHUNSKI UMETNICI NA ARTLINK FESTIVALU: Besplatan koncert na sceni kod Nebojšine kule donosi portugalsku strast
Veličina Slova

Eminentni portugalski izvođači klasične muzike – pijanista Vasko Dantaš i violončelistkinja Izabez Vaz nastupaju u nastavku jubilarnog 10. ArtLink Festivala 6. jula od 20 časova na Sceni kod Nebojšine kule u Beogradu. Posetioce na programu očekuju dela Karapatosa, Šuberta, Sent-Sensa, Freitas Branka i drugih.

Gde se održava

Nebojšina kula


Kada se održava

6. jul u 20 časova


Verna publika 10. Jubilarnog ArtLink Festivala imaće priliku 6. Jula – sa početkom u 20 časova – u prelepom prirodnom i istorijskom ambijentu Scene kod Nebojšine kule u Beogradu - uživa u tehnički prefinjenom i strastvenom nastupu vodećih klasičnih muzičara Portugala srednje generacije – pianiste Vaska Dantaša i violončelistkinje Izabel Vaz. Na programu večerašnjeg nastupa ovog originalnog dueta će se naći dela Karapatosa, Šuberta, Sent-Sensa – kao i proslavnjenog portugalskog kompozitora Freitas Branka.

VASKO DANTAŠ pianista ALF.png
Vasko Dantaš, portugalski pijanista
ArtLink promo

Eminentni portugalski pianista Vasko Dantaš nagrađen je sa preko 50 priznanja na međunarodnim takmičenjima širom Evrope i Severne Afrike, dok je ostvario zapažene nastupe u renomiranim auditorijumima na pet kontinenata – među kojima i u Gradskoj većnici Hong Konga, Svečanoj sali Konzervatorijuma Čajkovski u Moskvi, Karnegi Holu u Njujorku, Amsterdamskom Koncertgebouvu i Teatru Jelisejskih polja u Parizu. Kao solista, nastupao je sa Lisabonskim Gulbenkian, Simfonijskim orkestrom Porta, Portugalskom filharmonijom, Moskovskim kamernim orkestrom, Simfonijskim orkestrom Espirito Santo iz Brazila i Honkonškim simfonijskim orkestrom. Izabel Vaz započela je završila osnovne i master studije na Konzervatorijumu u Amsterdamu, tokom kojih je pohađala majstorske radionice sa čelistima kao što su Geri Hofman, Marsio Karneiro, Natalija Šakovskaja, Valter Dešpalj, Đovani Solima, Mišel Štraus. Istakla se kao solista i kao kamerni muzičar osvojivši Prvu nagradu na takmičenju Premio Žovens Muzikos 2009 (sa Quarteto Blanc), Treću nagradu i Nagradu publike na Konurso de Interpretasao do Estoril, Prvu nagradu na Međunarodnom takmičenju u kamernoj muzici Gido Papini i brojne druge. Nastupala je kao čelistkinja Kvarteto Indako na recitalima širom Evrope, a trenutno - kao kamerni muzičar Nord Nederlands Orkestra. Nastupa u duetu sa pianistom Vaskom Dantašom, sa kojim takođe upravlja međunarodnim festivalom za kamernu muziku “Algarve Mjuzik Siriz”, dok je kao solista nastupala i sa Gradskim orkestrom Lisabona, Orkestrom Kaškaiša i Oreaša, Kamernim orkestrom Kremlja i Zagrebačkim solistima. 

Ulaz za sve zainteresovane poklonike klasične muzike je – slobodan!

Podeli vest