VHB 2022, Foto Predrag Ilic REX Images (1).jpg
Predrag Ilić REX

Predrag Ilić REX

Muzički program

SVAKI NAŠ NASTUP JE DRUGAČIJI JER MUZIKA KOJU SVIRAMO NIKAD NIJE ISTA! Vasil Hadžimanov ponovo u BitefArtCafe-u

07.07.2022.

SVAKI NAŠ NASTUP JE DRUGAČIJI JER MUZIKA KOJU SVIRAMO NIKAD NIJE ISTA! Vasil Hadžimanov ponovo u BitefArtCafe-u
Veličina Slova

Na obostrano zadovoljstvo, posle duže pauze, Vasil Hadžimanov bend 14. jula na Letnjoj sceni BitefArtCafe-a na Kališu u 22 časova u okviru, sad već tradicionalne manifestacije, Musicology Sessions.

Gde se održava

BitefArtCafe-a na Kališu


Kada se održava

14. jula u 22 časova


Uporan, uvek prisutan, muzičar beskrajne radne energije i muzikalnosti, Vasil Hadžimanov, pijanista, kompozitor, aranžer i pedagog, nezaobilazna je karika srpskog džeza s kraja 20. veka i početka novog milenijuma, ličnost koja nosi vezujući gen predaka koji su, svaki na svoj način, ostavili trag u balkanskoj muzici i kulturnom nasleđu.

Bend čija su sva izdanja u Srbiji proglašeni za umetnička dela od kulturnog značaja za ovu zemlju, svakako nije potrebno posebno predstavljati. Od prve postave benda, „Vasil Hadžimanov Band“ je prošao kroz nekoliko zvučnih i ličnih transformacija, ostajući verni principu da svakom članu benda da punu autonomiju.

VHB 2022, Foto Predrag Ilic REX Images (2).jpg
Predrag Ilić REX

Album „Lines in Sand” koji su radili u saranji sa američkom izdavačkom kućom „MoonJune Records” pomerio je granice progresivne muzike, što prepoznaju obožavaoci i muzički kritičari širom sveta, nagrađujući je sa najvišim ocenama i odličnim kritikama. Trenutno očekujemo najnoviji, osmi studijski album!

Podeli vest