sara.jpg
promo

promo

Muzički program

BESPLATAN KONCERT VELIKANA KLASIČNE MUZIKE! Krenite na muzičko putovanje

11.07.2022.

BESPLATAN KONCERT VELIKANA KLASIČNE MUZIKE! Krenite na muzičko putovanje
Veličina Slova

Besplatni koncert vokalne muzike pod nazivom OD MONTEVERDIJA DO VERDIJA biće održan 15. jula u 18 časova u Muzičkoj galeriji Kolarčeve zadužbine.

Gde se održava

Kolarčeva zadužbina


Kada se održava

15. jul u 18 časovaCena karte

Besplatno

Na koncertu će nastupiti sopran Sara Vujošević Jovanović i bariton Dmitrij Grinih uz klavirsku pratnju Amira Džakovića.

Program obuhvata dela između ostalih Monteverdija, Mocarta, Pučinija, Bizea, Gotovca, Krstića, Štrausa, kao i Verdija.

Ulaz na koncert je slobodanali je potrebno potvrditi dolazak zbog ograničenog broja mesta na [email protected] ili na 0112635073.

SVJ photo.JPG
Sara Vujošević Jovanović
promo

 Jedina mlada dama među njima je Sara Vujošević Jovanović rođena 1986. godine u Podgorici. Diplomirala je akademsko-opersko pevanje, u klasi operske primadone Vere Kovač Vitkai, na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Dvogodišnje magistarske studije iz operskog pevanja završila je u klasi soliste Baljšoj teatra Dmitrija Trapeznikova, na Državnoj Akademiji Majmonida, u Moskvi. Doktorirala je na odseku teorije muzike,kompozicije i muzikologije na trećem najstarijem državnom konzervatorijumu u Rusiji “L.V.Sobinov”.

Dima fotografija.JPG
promo

Dmitry Grinikh (bariton) bio je dugo vremena profesor akademskog- operskog pjevanja na Moskovskom Državnom Univerzitetu. Od 2012. godine je dekan i šef katedre za smjer solo pjevanja na Internacionalnom Slavjanskom institutu u Moskvi. Diplomirao je, a potom i specijalizirao (2001.) na Ruskoj Akademiji Muzike, kasnije nazvanoj Gnjesinih, kada je i ista ušla u zvanični spisak ruskog nacionalnog dobra. Potom je na istoj akademiji završio i umjetničke doktorske studije (2004.)

Amir fotografija.png
promo

 Amir Džaković je jedan od najreprezntativnijih i perspektivnijih pijanista današnjice. Estetika njegove interpretacije je rezultat kompleksnih kombinacija stila, energije, virtuoziteta, kao i raznih uticaja iz različitih oblasti umetnosti.

Ovde možete pronaći program ovog koncerta

Program Beograd OD MONTEVERDIJA DO VERDIJA 15.07.2022..docx

Podeli vest