Aleksandar Djukic foto Sonja Zugic.jpg
Aleksandar Đukić
Sonja Žugić

Aleksandar Đukić
Sonja Žugić

Muzički program

BLUZ JE KAO PRAVO, BIRAŠ PRAVU REČ KAO I PRAVI TON! Monday blues ponovo svakog ponedeljka na Zidiću

11.07.2022.

BLUZ JE KAO PRAVO, BIRAŠ PRAVU REČ KAO I PRAVI TON! Monday blues ponovo svakog ponedeljka na Zidiću
Veličina Slova

Đuka i Bojan otvorili su novu, letnju sezonu na Zidiću Doma omladine 4. jula, a publika će imati priliku ponovo da ih čuje ovog ponedeljka, 11. jula od 20 časova na Platou Milana Mladenovića.

Gde se održava

Na Zidiću Doma omladine


Kada se održava

11. jul u 20 časova


Najlepše u ovome što radimo je kada vam posle nastupa prilaze ljudi i kažu da nikada u životu nisu bili na bluz nastupu, pa čak ni slušali bluz, a da posle našeg jednočasovnog nastupa imaju utisak da je to najbolja muzika na svetu.

Aleksandar Đukić, bas i glas

 MONDAY BLUES, serijal low-noise bluz koncerata u organizaciji Doma omladine Beograda, prešao je dug put od svog premijernog predstavljanja publici u maju 2017. godine. Tokom desetina nastupa u centralnom holu i na Zidiću DOB-a, Aleksandar Đukić (bas i glas) i Bojan Vulin (gitara i glas) su bez kompromisa redefinisali suštinu bitisanja bluza na beogradskoj muzičkoj sceni, smelo uvodeći u svoje nastupe gotovo tribinski sadržaj.

Većina njihovih nastupa je tribinskog sadržaja u okviru kojeg posetiocima otkrivaju interesantne detalje iz istorije bluza i života čuvenih muzičara, pa se ovaj duo posebno ponosi time da se upravo u tim bluz pričama tajna uspeha ovih nastupa, jer niko na ovim prostorima nije pre ljih radio. Otvorili su potpuno neistražen prostor i publika je do te mere dobro reagovala da je danas gotovo polovina ljihovih nastupa bluz pričanje. 

Podeli vest