YU GRUPA Foto Wood.jpg
YU GRUPA
Wood

YU GRUPA
Wood

Muzički program

ONI SLAVE POLA VEKA POSTOJANJA SVOG BENDA! Ovog septembra vas čeka pravi muzički spektakl

20.07.2022.

ONI SLAVE POLA VEKA POSTOJANJA SVOG BENDA! Ovog septembra vas čeka pravi muzički spektakl
Veličina Slova

YU grupa, najdugovečniji rokenrol sastav na prostoru bivše Jugoslavije, 10. septembra na Tašu u 20 časova, pravi veliki muzički događaj, na kome će obeležiti važan jubilej, 50 godina postojanja u krugu svojih prijatelja, kolega i verne publike.

Gde se održava

Tašmajdan


Kada se održava

10. septembra u 20 časova


Ovom velikom bendu u svakom smislu, na bini će se pridružiti veliki broj muzičara, kolega iz cele Jugoslavije, koji će se svi predstaviti tokom uzbudljive i dinamične kampanje za koncert, koja će trajati celo leto, uz pregršt iznenađenja.

YuGrupa-1920x1080.jpg
Diskografija YU grupe
promo

Članovi benda YU grupa, vole da naglase da ih „samo ljubav i jednostavnost“ održavaju svih ovih godina.

O YU grupi, Peca Popović, novinar i muzički kritičar, je rekao i ovo:

„Godine kad je muzika bila važna, a ne bućkuriš, vode u prošlost. 
U dane kad je nastala YU grupa. 
Svedok sam, znam ih od početka, praktično pre velikog Praska! 
Stvarnost ume da se ponekad razbije o čvrstinu pene sećanja. 
Navala uznemirene sete podseća me da se u istini YU GRUPE nalazi puno moje životne istine.
Sve najlepše što se moglo doživeti u domaćem roku, ja sam proživeo uz Jeliće i njihove saučesnike u tom velikom putovanju kroz vreme i iskušenja.
Uspeli jer su nadigrani tek pošto se nisu odrekli beskompromisnosti, voljeni jer na bini nikad nisu pobeđeni, poštovani jer su ostali pošteni...“

YU Grupa Wood 2.jpg
YU grupa
Wood

 YU grupa je bend koji najduže postoji na ovim prostorima i koji je prvi počeo da kombinuje rok muziku sa elementima tradicionalne muzike sa balkanskih prostora. Od osnivanja 1970. godine do danas, na čelu sa neuništivom braćom Žikom i Dragim Jelićem, prošavši kroz brojne faze i postave, gde je poslednje tri decenije treći stožer gitarista Petar Jelić, YU grupa je objavila niz značajnih albuma, od prvenca „YU grupa“ (1973) do poslednjeg „Evo stojim tu“ (2016), na kojima su, kao i na nekoliko singlova, zabeležene antologijske pesme, kakve su „Crni leptir“, „Čudna šuma“, „Kosovski božuri“, „Od zlata jabuka“, „Mornar“, „Dunavom još šibaju vetrovi“. Na jubilej od pola veka objavljuje se boks set od svih 13 albuma, ukupno 134 pesme, zajedničko izdanje PGP RTS-a i Jugoton/Croatia records. 

Podeli vest