Karmina Burana foto_ SNP V. Veličković.jpg
SNP/Vladimir Veličković

SNP/Vladimir Veličković

Muzički program

SPEKTAKL NA TRGU REPUBLIKE: Karminu Buranu izvešće oko 400 izvođača, a ulaz je besplatan

23.08.2022.

SPEKTAKL NA TRGU REPUBLIKE: Karminu Buranu izvešće oko 400 izvođača, a ulaz je besplatan
Veličina Slova

Jedinstveni muzički spektakl na otvorenom,impozantno delo Karla Orfa „Karmina Burana“ održaće se na Trgu republike u Beogradu u petak 02. septembra sa početkom u 20 časova.

Gde se održava

Trg Republike


Kada se održava

2. septembar u 20 časova


Publiku očekuje izvođenje Orfovog impoznantnog dela sa oko 400 izvođača, među kojima su: dva simfonijska orkestra, dva hora i dečiji hor. Dirigent će biti maestro Aleksandar Kojić a solisti su: sopran Marija Jelić, tenor Stevan Karanac i bariton Vasa Stajkić. Ovaj spektakl na otvorenom, kao deo CEBEF-ovih „Classical Sessions" programa, organizuje Centar beogradskih festivala u saradnji sa Srpskim narodnim pozorištem i Umetničkim ansamblom „Stanislav Binički”. Ulaz je slobodan.

Ovaj muzički spektakl izveden je u istom sastavu premijerno u Novom Sadu (u maju 2022), na platou ispred Srpskog narodnog pozorišta, na oduševljenje mnogobrojne publike.

„Karmina Burana“ je moćno delo pisano za trio vokalnih solista (sopran, tenor i bariton), veliki mešoviti hor i simfonijski orkestar, obilato pojačan udaraljkama. Ovaj muzički spektakl je jedna od retkih prilika da se na otvorenoj sceni pojavi toliki broj izvođača u okviru jednog programa.

Podeli vest