Nataleé photo Marija Antić 3.JPG
promo

promo

Muzički program

AUTENTIČAN ŽENSKI BEOGRADSKI BEND NASTUPA NA ZIDIĆU: Koncert sastava Nataleé zakazan za petak 26. avgust

26.08.2022.

AUTENTIČAN ŽENSKI BEOGRADSKI BEND NASTUPA NA ZIDIĆU: Koncert sastava Nataleé zakazan za petak 26. avgust
Veličina Slova

Koncert na Zidiću snažnog ženskog sastava Nataleé biće održan u petak 26. avgusta u 20 časova.

Gde se održava

Plato Milana Mladenovića


Kada se održava

26. avgust u 20 časova


Beogradski sastav Nataleé nastao je u decembru 2018. godine, a ubrzo potom usledio je njihov prvi javni nastup. Iako je svoju muzičku karijeru započela kao kantautorka, nije bilo sumnje da će Natalija Rajković okupiti profesionalne muzičare, koji je već godinama unazad podržavaju i prate.

Bend je za kratko vreme, nakon objavljenog snimka live verzije pesme “Brat” na Jutjub platformi organizacije “Sofar” dobio neočekivano mnogo simpatija publike, što je muzičke saradnike i prijatelje inspirisalo da nastave sa daljim radom.

Pored mnogobrojnih samostalnih koncerata u Beogradu, Nataleé bend je 2019. godine učestvovao na televizijskom takmičenju “Bunt Rok Festival” gde je promovisao novu pesmu “Prvi plan” i sa njom osvojio drugo mesto.

Iste godine, tokom leta bend Nataleé učestvuje na više festivala: ““Beer fest”, “Rock Village”, “Outhide”, ”Valjevski festival filma” i “San Derven”.


Sastav čiju osnovu čine Natalija Rajković (glavni vokal i ritam gitara), Branislav Dragović (disk džokej, skreč, ritam mašina), Aleksandar Dervišević (bas gitara) i Nikola Burović (solo gitara) kompletiran je neposredno pred učešće na manifestaciji “BARF” novim članovima koji su upotpunili već postojeću magiju benda: Luna Škopelja (bek vokal i klavijatura), Dušan Murišić (trubač) i Andrija Petrović (trombon).

Početkom 2020. godine Natalija Rajković potpisuje ugovor sa izdavačkom kućom “Glitch Records” i objavljuje svoj prvi singl “Bebo”. Zahvaljujući odličnoj saradnji između autora, interpretatora i izdavača objavljuju još jednu lajv verziju pesme “Bebo” i na istom nastupu po prvi put obelodanjuju projekat “Osvesti se / Ćao”.

Bend trenutno aktivno nastupa na festivalima širom zemlje, a u planu za sledeću godinu je i evropska turneja

Ono što ovaj sastav izdvaja jeste karakterističnost “live loop performance” koncepta, koji podrazumeva da se zvuk na svakom od koncerata menja, te muzičarima daje izvesnu slobodu i veliki prostor za improvizaciju. Zvuk koji ovaj bend stvara možda ne možemo kategorizovati u određeni muzički žanr, ali jedno je sigurno – oni kombinuju tradicionalne instrumente sa modernim matricama i snažnom ženskom energijom kojom obuzimaju glas i tekstovi.

Podeli vest