KVizvodjacki KARMINA.png
promo

promo

Muzički program

MUZIČKA VIZIJA OKUPLJA NEKOLIKO STOTINE IZVOĐAČA! Ove subote na Ušću muzički spektakl

01.09.2022.

MUZIČKA VIZIJA OKUPLJA NEKOLIKO STOTINE IZVOĐAČA! Ove subote na Ušću muzički spektakl
Veličina Slova

Jedinstveni muzički spektakl na otvorenom, delo Karla Orfa „Karmina Burana“, biće izvedeno na Ušću, 3. septembra, sa početkom u 20 časova. Izvođenje „Karmine Burane“ se tako dodaje programu velikog koncerta „Muzička vizija Balkana“, na kojem će nastupiti ranije najavljene svetske i regionalne zvezde.

Gde se održava

Ušće


Kada se održava

3. septembar od 20 časova


Karmina Burana foto_ SNP V. Veličković.jpg
SNP/Vladimir Veličković

Zbog atraktivnosti ovog koncerta i velikog interesovanja publike, prihvaćen je pozivExitove platforme World Music Balkans (WOMBA), uz podršku Fondacije za otvoreno društvo i inicijative Otvoreni Balkan, da „Karmina Burana“ bude izvedena pred početak velikog koncerta „Muzička vizija Balkana“. Zato se izvođenje premešta na Ušće sa prvobitno planiranog beogradskog Trga republike. Ovaj muzički spektakl je premijerno izveden u Novom Sadu u maju 2022, na platou ispred Srpskog narodnog pozorišta, na oduševljenje mnogobrojne publike.

Marija Jelic_ foto SNP V. Velickovic.jpg
Marija Jelić
SNP/Vladimir Veličković

  „Karmina Burana“ biće izvedena na beogradskom Ušću uz hor i orkestar Srpskog narodnog pozorišta i Umetnički Ansambl Binički, te uz soliste. Na sceni će biti nekoliko stotina izvođača. Dirigent će biti Maestro Aleksandar Kojić, a solisti su: sopran Marija Jelić, tenor Stevan Karanac i bariton Vasa Stajkić. Ovaj spektakl na otvorenom, kao deo CEBEF-ovih „Classical Sessions“ programa, organizuje Centar beogradskih festivala u saradnji sa Srpskim narodnim pozorištem i Umetničkim ansamblom „Stanislav Binički“.

Vasa Stajkic foto SNP V. Velickovic.jpg
Vasa Stajkić
SNP/Vladimir Veličković

 Od 19:00 će biti moguć ulazak na događaj, a izvođenje „Karmine Burane“ počinje u 20 časova. U 21.20 počinje koncert „Music Vision“, na kojem će svetske i regionalne zvezde promovisati zvuk Balkana kroz etno i elektronsku muziku, trube, soul, pop, jazz i druge muzičke pravce. Esma’s Band feat. Zahir Ramadanov Brass band nastupaju od 21.20 časova, Dejan Petrović Big Band u 22:00, Marko Louis od 23.10 i za kraj Satori, od ponoći.

Koncert „Muzička vizija Balkana“ promoviše autentičan zvuk i energiju zemalja Balkana, a donosi ga Exitova WOMBA (World Music Balkans) plaftorma, čiji je cilj da balkanski zvuk dobije svetsku prepoznatljivost. Naše podneblje je ujedinjeno tradicionalnom muzikom, koja u modernoj produkciji može da postane svetski brend.

Stevan Karanac, Vicencio Zaknic - Copy.jpg
Stevan Karanac
SNP/Vladimir Veličković

 Koncert će biti održan u okviru četvorodnevnog sajma vina u Beogradu „Wine Vision by Open Balkan 2022“, koji će okupiti najbolje proizvođače vina iz Albanije, Severne Makedonije, Srbije i zemalja u okruženju. Osim na štandovima preko 400 izlagača, vinski potencijali Balkana biće predstavljeni i na brojnim masterklasovima, radionicama i specijalnim degustacijama. Brojni vinski eksperti, trgovci, distributeri, nosioci titula Master of Wine, kritičari, blogeri i predstavnici globalno najznačajnjih medija biće gosti prvog „Wine Vision“ sajma.

Podeli vest