CRNO I BELO PLAKAT.jpg
promo

promo

Muzički program

MUZIKA NA CRNO I BELO! Autorsko veče kultnog beogradskog kompozitora sa gostima

02.09.2022.

MUZIKA NA CRNO I BELO! Autorsko veče kultnog beogradskog kompozitora sa gostima
Veličina Slova

CRNO I BELO, autorsko veče kultnog beogradskog kompozitora, pedagoga, producenta, dizajnera zvuka i performans umetnika Miroslava Miše Savića održaće se u ponedeljak, 5. septembra, s početkom u 20 časova, u Ustanovi kulture Gvarnerijus (Džordža Vašingtona br.12).

Gde se održava

Ustanova kulture Gvarnerijus


Kada se održava

5. septembar u Ustanovi kulture Gvarnerijus


Nakon uvodne reči muzikološkinje Ivane Price, uslediće razgovor sa umetnikom i publikom. Biće prikazani odabrani arhivski materijali u vidu fotografija i video-zapisa.

U koncertnom delu publika će imati prilike da prisustvuje performansu i da čuje kompozicije za klavir, za klavir i elektroniku, elektroniku i muzičke kutijice i za klavijaturni ansambl. Pored pijanistkinje Nataše Penezić, nastupiće i gosti programa: Ansambl za drugu novu muziku (ADNM), Branka Parlić i Nada Kolundžija, dok će se Miroslav Miša Savić pojaviti u ulozi naratora i performera.

Miroslav Miša Savić (1954) je kompozitor, performans umetnik, producent, dizajner zvuka i pedagog. Savić je studirao kompoziciju u klasi prof. Vasilija Mokranjca na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu. Dirigovanje je učio sa dirigentom Beogradske opere Borislavom Pašćanom. Savićev rad se može podeliti u tri faze. Prva je karakteristična po eksperimentalnom problematizovanju muzike pod uticajem aktuelnih konceptualnih tendencija, zatim po istraživanju minimalne muzike kao i upotrebi moderne tehnologije za stvaranje muzike — video, kompjuterski i uopšte elektronski uređaji. U drugoj fazi njegov kreativni rad usmerava ka širem kontekstu umetničke i muzičke scene organizovanjem koncerata i festivala kao i rukovođenjem različitih ansambala za izvođenje novih radova. U trećoj fazi sažima svoja prethodna iskustva da bi se usmerio ka suštinskim i univerzalnim muzičkim pitanjima.

Podeli vest