Stefanovski-_-Tanec-BG-NOVI-zuti-baner-1920x760px.jpg
promo

promo

Muzički program

2 NAJPOZNATIJA MAKEDONSKA MUZIČKA BRENDA,GARANTUJU NEZABORAVAN SCENSKI SPEKTAKL! Jedinstven scenski doživljaj u Beogradu

08.09.2022.

2 NAJPOZNATIJA MAKEDONSKA MUZIČKA BRENDA,GARANTUJU NEZABORAVAN SCENSKI SPEKTAKL! Jedinstven scenski doživljaj u Beogradu
Veličina Slova

Vlatko Stefanovski i Tanec, 2 najpoznatija makedonska muzička brenda, i nacionalni folklorni ansambl Severne Makedonije, 25. septembra nastupaju u Beogradu, u Kolarcu, s početkom od 20 časova. Ulaznice možete kupiti na biletarnici Kolarca i u sistemu Tickets.

Gde se održava

Kolarac


Kada se održava

25. septembar u 20 časova


Vlatko Stefanovski je u svojoj gotovo pet decenija dugoj karijeri više puta nastupao s Tanecom u Makedoniji i inostranstvu. Te saradnje uvek ističe kao posebno značajne i inspirativne za svoju muziku, ali i za makedonsku  kulturu u celinii. Folklorni motivi su, rekli bismo neizostavan i dominantan element njegove muzike  pa je ova saradnja s Tanecom, koja se dogodila u jesen 2021. godine u obliku koncertnog albuma objavljenog na DVD-u, bila logičan korak napred nakon njihovih dosadašnjih jednokratnih zajedničkih nastupa.

Publika svih ovih koncerata jednoglasna je da su Stefanovski i Tanec konačno spojili dva makedonska brenda u jedan veliki scenski spektakl. Posebno za ovaj projekat izvođeni su antologijski plesovi "Pelistersko", "Kasapsko oro", "Sitna lisa", "Postupano", "Kalajdžsko", "Pajduško" i nezaboravne melodije "Eleno, čerko", "Jano, mori, sevdalino" u novim aranžmanima Damira Imerija. Ova vrhunska fuzija, koja je rezultirala jedinstvenim muzičkim nastupom, zasluženo živi svoj međunarodni koncertni život.

Podeli vest