Viktor Tumbas foto Tanja Maksimov.jpg
Tanja Maksimov

Tanja Maksimov

Muzički program

MLADI TALENTI FAKULTETA MUZIČKE UMETNOSTI DAJU DŽEZ ZA DŽ! 10 sezona ovog koncertnog serijala na Platou Milana Mladenovića

08.09.2022.

MLADI TALENTI FAKULTETA MUZIČKE UMETNOSTI DAJU DŽEZ ZA DŽ! 10 sezona ovog koncertnog serijala na Platou Milana Mladenovića
Veličina Slova

Program koncertnog serijala „Džez za DŽ“ 10. septembra posvećen je studentima Katedre za džez i popularnu muziku Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu. Ovoga puta u fokusu je Viktor Tumbas, student džez pevanja.

Gde se održava

Dom omladine


Kada se održava

10. septembar u 13 časova


Ovaj perspektivni vokalista i kompozitor osnovao je 2018. prvi autorski bend, sa kojim je već imao više nastupa. Sa kvartetom, koji čine njegove kolege studenti FMU, Aleksa Milijanović za bubnjevima, Stevan Milijanović na klaviru i David Gegić na kontrabasu, Viktor će izvesti program koji čine autorske numere članova benda, kao i standardi u autorskim aranžmanima.

Viktor Tumbas rođen je u Somboru 1999. godine. Interesovanje za muziku i pevanje počeo je da pokazuje još u ranom detinjstvu, te sa sedam godina počinje da pohađa Osnovnu muzičku školu ,,Petar Konjović” u Somboru, na instrumentalnom odseku, modul violončelo. Fakultet muzičke umetnosti u Beogradu, odsek za Džez i popularnu muziku – modul Pevanje u klasi Vesne Petković, upisao je 2018. Iste godine osniva svoj prvi autorski bend Placid Bees, sa kojim nastupa na Novosadskom džez festivalu i  Youth jazz and rock festivalu u Subotici, izvodeći obrade poznatih džez standarada i autorske numere. 

Podeli vest