Petar Pejčić promo CEBEF (1).jpg
Petar Pejčić, čelista
CEBEF promo

Petar Pejčić, čelista
CEBEF promo

Muzički program

POSLE PAUZE PONOVO SE ODRŽAVA ČELO FEST: Manifestacija počinje 19. septmebra koncertom ansambla Viva Čelo

13.09.2022.

POSLE PAUZE PONOVO SE ODRŽAVA ČELO FEST: Manifestacija počinje 19. septmebra koncertom ansambla Viva Čelo
Veličina Slova

Čelo fest, festival posvećen umetnosti sviranja na violončelu, dvanaesti put se održava u Beogradu od 19. do 25. septembra.

Gde se održava

Kapetan Mišino zdanje


Kada se održava

19. septembar u 20.30 časova


Posle pauze od nekoliko godina, neverovatnom energijom pojedinaca, obnovljen je ovaj prestižni događaj. Prošlogodišnje izdanje festivala nazvano "Buđenje" ponovo nam je dovelo na beogradske scene izuzetne inostrane goste violončeliste, a uz njih su uvek bile i naše brojne snage, kako mladih, tako i iskusnijih srpskih violončelista.

Ove godine sa nama će biti kolumbijski majstor violončela i laureat najvećih svetskih takmičenja Santjago Kanjon-Valensija, srpski violončelista Petar Pejčić, koji je laureat i najmlađi finalista poslednjeg izdanja Takmičenja Kraljice Elizabete, kao i naš ansambl najboljih srpskih violončelista. Prema tradiciji biće održano nekoliko majstorskih kurseva i prezentacija.

Čelo Fest biće zvanično otvoren 19. septembra, kada od 20.30 časova publiku u Atrijumu Kapetan Mišinog zdanja očekuje energična muzika violončela kroz koncert ansambla Viva Čelo koji predvodi Dragan Đorđević Suzuki, u organizaciji Centra beogradskih festivala – CEBEF-a.

U oktetu najboljih srpskih violončelista, koji će upriličiti bogat program, nalaze se, pored Dragana Đorđevića, Sandra Belić, Marko Miletić, Jan Kristof, Dejan Božić, Nevena Busarac, Danijela Milutinović Nenić, Aleksandar Latković

Na programu koncerta će se naći dela sledećih kompozitora: Villja-Lobos, Pjacola, Kajzer-Lindeman, Fore, Šostakovič, Norman/Bart, Bakaraš, Poper.

Ulaznice se mogu nabaviti onlajn putem sajta tickets.rs, kao i na Ticket Vision prodajnim mestima po ceni od 500 dinara. Takođe, za koncert otvaranja Čelo FEST-a, moguće je kupiti ulaznice na veče koncerta od 18 časova na ulazu u koncertni prostor.

Podeli vest