Holandski barok,  - photography wouter jansen.jpg
wouter jansen

wouter jansen

Muzički program

BESPLATAN KONCERT BAROKNE MUZIKE U BEOGRADU! Serija koncerata u okviru manifestacije "Evropa u gostima 2022"

14.09.2022.

BESPLATAN KONCERT BAROKNE MUZIKE U BEOGRADU! Serija koncerata u okviru manifestacije "Evropa u gostima 2022"
Veličina Slova

Koncert orkestra Holland Baroque u Beogradu biće održan u petak 16. septembra u 19 časova, u prostoru Katedrale Blažene Djevice Marije na Neimaru, u okviru projekta međunarodne saradnje “Evropa u gostima” . Za sve koncerte ulaz je slobodan.

Gde se održava

Katedrale Blažene Djevice Marije na Neimaru


Kada se održava

16. septembar u 19 časova


Treće izdanje serije koncerata "Evropa u gostima 2022" otvara se koncertima orkestra Holland Baroque u Beogradu i Novom Sadu, 16. i 17. septembra, u akustičnim prostorima Katedrale Blažene Djevice Marije na Vračaru i Katedrale imena Marijinog na Glavnom trgu u Novom Sadu, oba sa početkom u 19 časova.  Nastupiće barokni orkestar iz Holandije, sa zavidnom reputacijom, velikom diskografijom i istorijom saradnje sa imenima kao što su Avi Avital, Đovani Solima, Rejčel Podžer, Rajnbert de Leuv... Ansambl “Holland Baroque” predvode sestre bliznakinje, čembalistkinja Tineke Stenbrink i violinistkinja Judit Stenbrink. Ovaj muzički sastav uživa reputaciju jednog od najboljih ansambala za baroknu muziku u Evropi.

Holandski barok, judith en tineke steenbrink - foto wouter jansen (1).jpg
wouter jansen

Publika će moći da se upozna sa umetnicima i da pogleda izbor kompakt diskova iz njihove bogate diskografije. Na programu pod nazivom POLONOISE su dela G.F. Telemana u novom ruhu, a kao solistkinja i gostujući umetnički vođa nastupiće barokna violinistkinja Judit Stejnbrink na originalnom instrumentu iz radionice braće Amati iz 1622. godine.

Projekat međunarodne saradnje “Evropa u gostima” u Srbiju dovodi umetnike iz Evrope i organizuje koncerte i edukativne aktivnosti. Nastao tokom pandemije, sa velikim anganžmanom i entuzijazmom umetnika i tima na projektu, uz podršku važnih institucija kulture, sponzora i pojedinaca, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, projekat iz godine u godinu raste. Projekat je podržan i od strane Holandskog ministartva kulture uz partnere među kojima su: Holland Baroque, Muzički atelje iz Novog Sada, Radio-televizija Srbije, Beogradska nadbiskupija i metropolija, Gradska opština Vračar. Podršku projektu je omogućio Princess Puff.

Podeli vest