shutterstock_492045550.jpg
shutterstock

shutterstock

Muzički program

PODSETITE SE MUZIČKIH DELA IZ 20. VEKA: Matine koncert „Srpska solo pesma“ u Konaku kneginje Ljubice

22.09.2022.

PODSETITE SE MUZIČKIH DELA IZ 20. VEKA: Matine koncert „Srpska solo pesma“ u Konaku kneginje Ljubice
Veličina Slova

Matine koncert „Srpska solo pesma“ biće održan 25. septembra u 12 časova u Sali pod svodovima u Konaku neginje Ljubice.

Gde se održava

Konak kneginje Ljubice


Kada se održava

25. septembar u 12 časova


Na matineu će nastupiti Jasmina Trumbetaš, sopran, prvakinja Opere Narodnog pozorišta u Beogradu; Mina Ristić Jonić, klavirski saradnik i gost prof. dr Saša Božidarević, tenor.

Na programu dela srpskih kompozitora: P. Konjović, S. Binički, S. Rajičić,P. Krstić,M. Milojević, I. Bajić, J. Marinković, S. Mokranjac ,D.  Golemović, M. Rasinski...

Ovaj program, koji u sebi sadrži solo pesme srpskih kompozitora za glas i klavir 20. i 21.veka, osmišljen je da predstavi publici dela savremenika koji zavređuju slušalačku pažnju, kao što su Dimitrije Golemović, Miroljub Rasinski i dr, ali i da podseti i sačuva od zaborava dela srpskih kompozitora 20. veka i njihovih solo pesama, među kojima su: Stanojlo Rajičić, Kosta Manojlović, Miloje Milojević, Isidor Bajić, Petar Konjović, Stanislav Binički i drugi. Izvođenje ovakvih programa ima za cilj negovanje i očuvanje srpske klasične muzičke baštine, kao i upoznavanje publike svih generacija sa našim kulturnim nasleđem koje itekako zavređuje pažnju stručne javnosti, ali i ljubitelja klasične umetnosti uopšte. Koncert je namenjen svim ljubiteljima muzike, publici svih generacija, profesionalcima i amaterima.

Podeli vest