Filip Sokac foto Dusko Vukic.jpg
Duško Vukić

Duško Vukić

Muzički program

RITAM I EMOCIJA NA PLATOU MILANA MLADENOVIĆA: Koncert iz serijala „Džez za DŽ" predstavlja Filipa Sokača

22.09.2022.

RITAM I EMOCIJA NA PLATOU MILANA MLADENOVIĆA: Koncert iz serijala „Džez za DŽ" predstavlja Filipa Sokača
Veličina Slova

U nastavku koncertnog serijala „Džez za DŽ“, u subotu 24. septembra od 13 časova Dom omladine Beograda publici će predstaviti još jednog mladog i talentovanog džez muzičara, saksofonistu Filipa Sokača, koji će nastupiti sa svojim kvintetom.

Gde se održava

Plato Milana Mladenovića


Kada se održava

24. septembar u 13 časova


Filip Sokač je student je druge godine Odseka za džez i popularnu muziku na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, u klasi profesora Luke Ignjatovića. Već ima značajno muzičko iskustvo iza sebe, a ovom prilikom nastupa sa bendom u kojem su njegove kolege, jednako talentovani mladi džezeri: Lazar Šarenac – truba, Minja Mijušković – klavir, Milija Paunović – kontrabas i Časlav Šehović – bubnjevi.

"Svoje muzičko obrazovanje započeo sam izučavajući klasičan saksofon u MŠ „Josip Slavenski“. Pored klasične muzike, sa školskim duvačkim orkestrom imao sam priliku da upoznajem i druge muzičke pravce, ali i da nastupam na najrazličitijim mestima poput trgova, pozorišta, kulturnih centara… Tom prilikom došao sam u kontakt i sa džez muzikom. Zavoleo sam virtuoze kao što su Charlie Parker, Njayne Shorter, Baptiste Herbin… Velika je čast biti učenik najstarije muzičke ustanove u Srbiji MŠ „Stanković“, pogotovo ako ste u klasi velikog muzičara, kakv je prof. Nenad Petrović. Sada se, na moje veliko zadovoljstvo, usavršavam i dalje obrazujem na FMU, u klasi prof. Luke Ignjatovića. Profesori džez odseka obe ove institucije prenose na nas đake i studente svoje veliko znanje i internacionalno muzičko iskustvo.", izjavio je Filip. 

Na koncertu u subotu, 24. septembra u Domu omladine Beograda, sa svojim bendom izvešće repertoar posvećen hard-bap eri džeza. Podeli vest