koncert piano and sax Final.jpg
promo

promo

Muzički program

ZVUCI SAKSOFONA I KLAVIRA U MUZEJU NAUKE I TEHNIKE: Koncert Milice Tegeltije i Rastka Obradovića inspirisan prirodom

23.09.2022.

ZVUCI SAKSOFONA I KLAVIRA U MUZEJU NAUKE I TEHNIKE: Koncert Milice Tegeltije i Rastka Obradovića inspirisan prirodom
Veličina Slova

Muzej nauke i tehnike predstavlja koncert „Novi izlet - dueti za klavir i saksofon“ u subotu 24. septembra 2022., sa početkom u 19 časova kada će publika imati priliku da čuje kompozicije talentovane pijanistkinje Milice Tegeltije, koju će na saksofonu pratiti Rastko Obradović.

Gde se održava

Muzej nauke i tehnike


Kada se održava

24. septembar u 19 časova


Milica Tegeltija rođena je u Beogradu, 1989. godine. Završila je Fakultet Muzičke umetnosti u Beogradu, odsek za Opštu muzičku pedagogiju i nastavnica je solfeđa u Muzičkoj školi Stanković. Osam godina bila je aktivni član ženskog akademskog hora „Collegium Musicum“ sa kojim je nastupala na preko trista koncerata u zemlji i inostranstvu. U jednom periodu interesovala se za rok muziku i sarađivala u raznim projektima i nastupala sa bendovima svoje generacije. Uporedo sa svojim osnovnim zanimanjem bavi se komponovanjem. Leta 2016. snimila je izbor svojih kompozicija koje su nastale tokom studija, a koje su se krajem 2017. našle na prvom autorskom izdanju „Igra“. Drugi po redu autorski album, objavljen 2020. godine, nosi naziv „Izlet – dueti za klavir i saksofon“ i snimljen je u saradnji sa džez saksofonistom Lukom Ignjatovićem. Koncertom „Novi izlet – dueti za klavir i saksofon“ započinje saradnja sa džez saksofonistom Rastkom Obradovićem.

Rastko Obradović je rođen i odrastao u Beogradu. Posle završene Muzičke škole „Stanković“, školovao se na Muzičkoj akademiji u Oslu na Odseku za džez i improvizovanu muziku. U svojoj karijeri je imao prilike da svira sa umetnicima kao što su Bojan Zulfikarpašić, Vasil Hadžimanov, Dhafer Youssef, Sudeshna Bhattacharya, Marko Đorđević SVETI, Petar Krstajić, kao i sa velikim džez orkestrima poput Euroradio Jazz Orchestra, East West Jazz orchestra i Big Bendom Radio Televizije Srbije. Dobitnik je nagrade za Nove nade 2018. Od strane Udruženja džez pop i rok muzičara Srbije. Kao bend lider je izdao album pod nazivom „Rastko Obradović Northern Quartet – The Northern Experience“, a takođe je snimio i duo EP sa Bojanom Zulfikarpašićem pod nazivom „Wabi Sabi“.

Na programu će biti sledeće kompozicije: Izlet, Cassiopeia, Vodopad, Svita „Sirogojno“, Sirogojno sviće, Galop, Borba petlova, Stopića pećina, Na izvor po vodu, Pavana, Plavi vagoni i Snovanje.

Podeli vest