Copy of Trifonov_2021_(c)DarioAcosta-06.jpg
Dario Akosta

Dario Akosta

Muzički program

DANIL TRIFONOV PRVI PUT U BEOGRADU: Svetska zvezda donosi neverovatnu tehniku i delikatnu senzibilnost pred publiku

23.09.2022.

DANIL TRIFONOV PRVI PUT U BEOGRADU: Svetska zvezda donosi neverovatnu tehniku i delikatnu senzibilnost pred publiku
Veličina Slova

Po prvi put u Beogradu koncert će održati svetska zvezda klasične muzike, pijanista Danil Trifonov, 21. oktobra u 20 časova u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine u organizaciji Centra beogradskih festivala - CEBEF.

Gde se održava

kolarčeva zadužbina


Kada se održava

21. oktobar u 20 časova


Danil Trifonov renomirani je solista, majstor koncertantnog repertoara, kamerni i vokalni saradnik i kompozitor. Spajajući neverovatnu tehniku sa delikatnom senzibilnošću i dubinom, njegova izvođenja su neprestani izvor čuda za publiku i kritičare. Pored Gremija i nagrada za najbolje koncertne snimke brojnih muzičkih časopisa, njegovu karijeru obeležile su nagrade na tri najznačajnija pijanistička takmičenja: Šopenovom konkursu, Takmičenju Čajkovski i Takmičenju Rubinštajn. 

Za izdanje Listovih dela pod nazivom Transcedental (Deutsche Grammophon) osvojio je Gremi nagradu za najbolji instrumentalni solo album 2018. godine. Kako navodi Zhe Times of Lonodn, “on je bez dileme najizuzetniji pijanista našeg doba”.

Trifonov_2017_(c)DarioAcosta-03 - Copy.jpg
Dario Akosta

Tokom prošle sezone Trifonov je izdao album Bah: Umetnost života za Deutsche Grammophon i promovisao ga na resitalskim turnejama širom SAD i Evrope. Izveo je Bramsov Prvi koncert za klavir sa Simfonijskim orkestrom Dalasa pod upravom Fabija Luizija i Ciriškom filharmonijom kojim je upravljao Đanandrea Noseda, kao i Mocartov Koncert za klavir br. 9 Jeunehomme na turneji po Evropi sa Antoniom Papanom i Nacionalnim orkestrom Santa Ćećilija. Takođe je izveo svih pet Betovenovih klavirskih koncerata u raznim kombinacijama sa osam različitih orkestara, uključujući Njujoršku i Minhensku filharmoniju i Simfonijski orkestar Toronta. Na kraju, premijerno je svetu predstavio novi Klavirski koncert Mejsona Bejtsa, koji je za njega napisan tokom pandemije, sa ansamblima koji su i naručioci dela – Filadelfija orkestar i Simfonijski orkestar San Franciska.

Tokom sezone 2010/11 Trifonov je osvojio medalje na tri najprestižnija svetska takmičenja: Treću nagradu na Konkursu Šopen u Varšavi, Prvu nagradu na Takmičenju Rubinštajn u Tel Avivu, kao i Prvu nagradu i Gran pri na Takmičenju Čajkovski u Moskvi. Muzičko obrazovanje je započeo u Moskvi sa pet godina, pohađao je Muzičku školu “Gnjesini” u Moskvi, a studije nastavio kod Sergeja Babajana na Institutu za muziku u Klivlendu.

Ulaznice se mogu nabaviti na blagajni i sajtu Kolarca, putem sajta tickets.rs, kao i na Tickets Vision prodajnim mestima.

Podeli vest