Steve Barakatt.jpg
promo

promo

Muzički program

SVETSKI PIJANISTA DOLAZI U BEOGRAD! Autor himne UNICEF-a u Kolarcu

26.09.2022.

SVETSKI PIJANISTA DOLAZI U BEOGRAD! Autor himne UNICEF-a u Kolarcu
Veličina Slova

Nakon objavljivanja hvaljenog albuma Néoréalité (u izdanju Universal Music), Stiv Barakat će u nedelju, 2. oktobra, u Kolaracu sa početkom od 20 časova, održati koncert kojim počinje svetsku turneju Néoréalité. Koncert će biti veličanstveno muzičko putovanje kroz najcenjenije kompozicije Stiva Barakata.

Gde se održava

Kolarčeva zadužbina


Kada se održava

2. oktobar u 20 časova


Program obuhvata kompozicije sa njegovog poslednjeg albuma, najbolja dela sa ranijih izdanja i neke od najpoznatijih himni koje je komponovao. Himna UNICEF-a, koja je 2009. godine premijerno izvedena na Međunarodnoj svemirskoj stanici, biće jedan od najsimboličnijih i najemotivnijih trenutaka koncerta pošto će je uživo izvesti sam kompozitor.

Néoréalité govori o stvaranju paralelnog sveta. Trenutak velikih društvenih promena bio je idealan za mene da budem sam za klavirom. Proces stvaranja Néoréalité je bio poput dugog putovanja u zemlju mašte. Potraga za svrhom.

Stiv Barakat

 Svetska turneja Néoréalité obuhvata nekoliko gradova Evrope, Azije i Amerike uključujući nastup 18. marta 2023. u Karnegi holu u Njujorku. Ulaznice za koncert možete kupiti na biletarnici Kolarca, a možete ih platiti i onlajn.

Stiv Barakat je rođen u Kvebeku, u Kanadi, u porodici libanskog porekla. On je izuzetno međunarodno priznat zbog stotine produkcija sa vrhunskim umetničkim talentima, velikim izdavačkim kućama i renomiranim studijima širom sveta. Tokom tri decenije je imao više od 500 nastupa na kultnim svetskim scenama. Njegova muzika je bila deo brojnih svetskih događaja, uključujući Veliku nagradu Monaka F1 i Svetsko prvenstvo u fudbalu. Premijer Južne Koreje ga je odlikovao 2018. godine, a premijer Kvebeka ga je nedavno proglasio Vitezom nacionalnog reda. Njegove zapažene kompozicije uključuju međunarodnu himnu UNICEF-a, Flying, Rainbow Bridge, Néoréalité i brojne druge. Od 2020. godine sarađuje sa Universal Music MENA.

Veoma sam srećan što ću ovaj poseban muzički trenutak pružiti Beogradu, inspirativnom i živom gradu koji zaista volim i u kojem uživam. Takođe, privilegovan sam što ću nastupiti u prestižnoj Velikoj dvorani Kolarca, jednoj od najakustičnijih dvorana u Evropi.

Stiv Barakat

Podeli vest