Big Bend RTS - foto Nebojša Babić.jpg
Nebojša Babić

Nebojša Babić

Muzički program

OBELEŽAVANJE JUBILEJA UZ SAV TAJ DŽEZ! Ovog petka vas očekuje nazaboravno muzičko iskustvo

26.09.2022.

OBELEŽAVANJE JUBILEJA UZ SAV TAJ DŽEZ! Ovog petka vas očekuje nazaboravno muzičko iskustvo
Veličina Slova

Koncert „It’s time for Jazz“, 30. septembra u Domu omladine Beograda, biće prilika da se obeleži prvih 10 godina rada džez odseka FMU, kao i dugogodišnja saradnja sve tri institucije. Sa Big Bendom RTS, kao specijalni gosti–solisti nastupiće profesori Katedre za džez i popularnu muziku FMU, a na programu će biti njihove kompozicije i neki džez standardi.

Gde se održava

Velika sala Doma omladine „It’s time for Jazz“


Kada se održava

30. septrembar u 20 časova


Uspešna saradnja Muzičke produkcije Radio-televizije Srbije i Doma omladine Beograda nastavlja se i u jesenjoj sezoni, posebnim koncertnim programom u partnerstvu sa Fakultetom muzičke umetnosti, kojim će biti obeleženo deset godina od osnivanja Katedre za džez i popularnu muziku FMU.

Big Bend RTS, jedan od najznačajnijih umetničkih ansambala u našoj zemlji, važna je referenca u radu domaćih džez muzičara, a posebno mladih. Studenti FMU iskustvo i praksu već godinama stiču sarađujući sa ovim velikim orkestrom, a neretko i njihovi profesori gostuju na koncertima Big Benda. Takođe, od osnivanja Katedre za džez i popularnu muziku, postoji kontinuirana saradnja između Fakulteta muzičke umetnosti i Doma omladine Beograda – Beogradski džez festival, koncertni serijal „DŽEZ ZA DŽ“ i drugi programi prilika su za studente da svoj rad predstave široj publici i dobiju adekvatnu pažnju na početku svoje karijere.

Ulaznice po ceni od 1000 RSD su u prodaji na Ticket Vision blagajni u Domu omladine. 

Ulaznice po ceni od 1000 RSD su u prodaji na Ticket Vision blagajni u Domu omladine. U pitanju su numerisana sedeća mesta.

Podeli vest