LP DUO. foto Laslo Antal.png
Laslo Antal

Laslo Antal

Muzički program

POKLON-KONCERT BEOGRAĐANIMA: LP Duo nastupa u okviru 13. Evropske noći istraživača

26.09.2022.

POKLON-KONCERT BEOGRAĐANIMA: LP Duo nastupa u okviru 13. Evropske noći istraživača
Veličina Slova

LP Duo će u okviru 13. Evropske noći istraživača, 3. oktobra (u 20 časova), u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, premijerno predstaviti nove originalne autorske kompozicije, nastale u okviru umetničko-naučnog projekta Beyond Quantum Music.

Gde se održava

Jugoslovensko dramsko pozorište


Kada se održava

3. oktobar u 20 časova


Sonja Lončar i Andrija Pavlović su već nekoliko nedelja na koncertnoj turneji umetničko-naučnog projekta "Beyond Quantum Music". Turneja je započela koncertom u Novom Sadu u okviru Kaleidoskopa kulture, a nastavila se nastupom na čuvenom festivalu Ars Electronica u Lincu, odakle nose najpozitivnije utiske.

„Imali smo tu čast da nastupimo na tako velikom festivalu kakav je Ars Electronica (Linc), u najboljem terminu, odmah nakon dodele nagrade za životno delo predivnoj Lori Anderson“, izjavio je LP Duo. Ona je sa sobom donela veliku umetnost i deo nekog drugog sveta. Od nje smo učili besprekornost, skromnost i posvećenost. Koncertu LP Dua je prisustvovao veliki broj ljudi, posebno mlađe generacije, a reakcije su bile vrlo emotivne.“

Tokom svog rezidencijalnog boravka na Tehničkom univerzitetu u Delftu (Holandija), Sonja i Andrija su imali priliku da sarađuju sa najistaknutijim kvantnim fizičarima i mirkobiolozima iz celog sveta, uključujući i naučnike sa univerziteta u Oksfordu i Kopenhagenu. Zvuke kvantnih kompjutera, pomeranja atoma i genetskog koda pod plaštom njihovog već  prepoznatljivog muzičkog jezika, LP Duo će izvesti na inovativnim instrumentima - Duality hibridnim klavirima. Beyond Quantum Music je o projekat koji su Sonja i Andrija razvijali u okviru svoje istoimene kompanije, u saradnji sa inženjerima ugledne američke firme HTEC uz podršku Fonda za inovacionu delatnost.

Prošle nedelje LP Duo je svoj projekat predstavio i Splitu na Mediteranskom institutu za istraživanje života. – Medils, a beogradskoj publici predstavljaju se u okviru 13. Evropske noći istraživača, 3. oktobra u 20 časova u Jugoslovenskom dramskom pozorištu u Beogradu.

Koncert je poklon beogradskoj publici, a svi zainteresovani za besplatne karte mogu da se prijave putem mejla [email protected].. Ovaj kompletan audio-vizuelni događaj deo je saradnje LP Dua i vizuelnog umetnika koji nastupa pod imenom Izvanredni Bob.

Ovde možete da poslušate novi album LP Dua:

Podeli vest