Vissi D’Arte 14.jpg
Vissi D’Arte

Vissi D’Arte

Muzički program

50 GODINA JUBILEJA I TO U SRBIJI! Dozvolite da vas svaka nota odvede na Siciliju

09.12.2022.

50 GODINA JUBILEJA I TO U SRBIJI! Dozvolite da vas svaka nota odvede na Siciliju
Veličina Slova

Praznični gala koncert “Novogodišnja čarolija” zakazan je za 27. decembar od 20 časova u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine. Na uzbudljivo muzičko putovanje publiku će povesti solisti Tamara Rađenović, sopran i Nikola Mijajlović, truba, uz pratnju Hora i Orkestra Makris, pod dirigentskom palicom maestra Predraga Goste.

Gde se održava

Kolarčeva zadužbina


Kada se održava

27. decembar od 20 časova


Atraktivan program obuhvata najpopularnija dela klasične muzike: Verdija, Čajkovskog, Šostakoviča, Lehara, Rodriga, Rote, koja su dobro poznata publici. Premijerno će biti izvedena numera Historia de un amor za koju je aranžman uradio Aleksadar Simić, naš svetski priznati kompozitor.

Publiku očekuju arije iz Verdijevih opera Aida i I Vespri Siciliani, vesela arija Norine iz Opere Don Pasqualle, instrumentalni hitovi iz opere Karmen. Među popularnim hitovima filmske muzike naći će se i svojevrstan omaž kultnom filmu Kum, koji ove godine navršava 50 godina od snimanja.

Maestralnu uvertiru za praznični koncert čini premijerno objavljeni spot soprana Tamare Rađenović za numeru Parla Piu Piano, slavom ovenčanu kompoziciju iz filma Kum, koja je italijanskog kompozitora Nina Rotu učinila besmrtnim. Spot je doživeo pravi bum sa oko 40.000 pregleda za samo 24 sata od početka emitovanja, a kanal mlade operske dive već broji preko milion pregleda, što je impresivna brojka kada je klasična muzika u pitanju.

Tamarin anđeoski lirski sopran na poseban način „boji“ kompoziciju i publici prenosi snagu duboke emocije. Parla Piu Piano koju volimo i koja nas već pet decenija inspiriše, u njenom izvođenju slušaoca ostavlja bez daha i prenosi veličanstvenu odu ljubavi.

Podsetimo, u novembru je objavljen spot i za čuvenu Verdijevu ariju Mercè, dilette amiche.
U ova dva visokobudžetna spota je osim raskošnog muzičkog talenta i opojne emocionalne snage soprana izražen i glumački dar Tamare Rađenović. Muzička podloga za spotove je snimljena u Kolarčevoj zadužbini u Beogradu, gde je učestvovalo 65 članova Simfonijskog orkestra i 20 članova Hora Makris pod dirigentskom palicom maestra Predraga Goste.

Spotovi, kojima se na atraktivan način promoviše klasična muzika su snimani na lokacijama u Crnoj Gori koje su do sada retko viđene u javnosti i predstavljaju neotkrivene dragulje prirode. Na nekima od lokacija do sada niko nikada nije snimao, što kompletnoj produkciji daje poseban ekskluzivitet.

Vissi D’Arte 9 (1).jpg
Vissi D’Arte

Publiku na gala koncertu u Kolarčevoj zadužbini očekuju vizuelno-scenska iznenađenja. Pažljivo odabrani repertoar je obojen veselim tonovima, kako bi publika uz radosne note ispratila godinu za nama i doživela veče za pamćenje.

Ulaznice su u prodaji preko sajta Tickets i na biletarnici i sajtu Kolarčeve zadužbine.

Podeli vest