Tumbakin i Fredyclan - DOB.jpg
promo DOB

promo DOB

Muzički program

OSETITE TOPLI DUH KUBE U OVIM HLADNIM DANIMA! Besplatan koncert najvatrenijih kubanskih orkestra u okviru manifestacije Beogradska zima

21.12.2022.

OSETITE TOPLI DUH KUBE U OVIM HLADNIM DANIMA! Besplatan koncert najvatrenijih kubanskih orkestra u okviru manifestacije Beogradska zima
Veličina Slova

U okviru manifestacije „Beogradska zima“, Grad Beograd i Dom omladine Beograda organizuju besplatan koncert jednog od najvatrenijih mladih kubanskih orkestara: Tumbakin & Fredyclan nastupiće u četvrtak, 22. decembra od 20 časova u sali Amerikana DOB!

Gde se održava

Dom omladine


Kada se održava

22. decembra od 20 časova


Tumbakin & Fredyclan je dvanaestočlani orkestar sastavljen od najboljih mladih muzičara sa Kube, koje predvode fantastični vokalisti i svetski poznati umetnik Fredyclan. Sastav je osnovan ove godine u Barseloni, ali je već postao prava senzacija koja broji na hiljade fanova širom Kube i sveta. Njihova muzika je izuzetnom brzinom osvojila plesne podijume širom Evrope i stekla veliku popularnost, kako među najstrastvenijim salsa i timba plesačima, tako i među ljubiteljima kubanske i latino muzike uopšte.

Tumbakin, novu grupu kubanske popularne muzike, su osnovali Alberto Mugersija Ramos i Alcibijades Duruti Lopez, sa glavnim ciljem da plesna publika uživa u visoko kvalitetnoj kubanskoj muzici.

Alcibijades Duruti Lopez poreklom je iz Gvantanama na Kubi, a po profesiji je gitarista i pevač. U svojoj zemlji je postao izuzetno poznat zahvaljujući programu učešća koji je za kubanske pevače kreirao PabloFG (Sonando en Cuba). Već od svoje 16. godine imao je priliku da peva sa velikanima kubanske muzike kao što su: Haila Mompie, Mario Rivera, PabloFG, Enrique La Zaga, Emilio Morales, Tito Manrique, Ivette Cepeda, Adalberto Álvarez, Takesix, Francisco Céspedes, Emilio Frías i drugi. Kada je postao punoletan, tri godine je radio u orkestru Pupy y Los Que Son Son, sa kojim je nastupao na više svetskih turneja, a u junu ove godine i u Domu omladine Beograda.

Alberto Mugersija Ramos takođe je rodom iz Gvantanama na Kubi, perkusionista po profesiji sa važnom karijerom u najznačajnijim orkestrima popularne plesne muzike na Kubi kao što su: Coto y Su Eco Del Caribe, Caña Santa, Sonora Universal, Tumbao Habana, Pupy Los que Son Son.

Ove godine, Alcibijades i Alberto su, sa mnogo ljubavi i vere, zajedno krenuli na novo muzičko putovanje, sa novim projektom: TUMBAKIN.

Besplatne propusnice za ulaz na koncert biće dostupne za preuzimanje na ulazu u salu Amerikana Doma omladine Beograda 1 sat pre početka koncerta.

Podeli vest