bg zima_A2 poster_web.jpg
promo

promo

Muzički program

OSETI NOVOGODIŠNJI RITAM GRADA! Besplatan program Biblioteke grada Beograda

27.12.2022.

OSETI NOVOGODIŠNJI RITAM GRADA! Besplatan program Biblioteke grada Beograda
Veličina Slova

U susret 2023. godini, po prvi put, Biblioteka grada Beograda, u saradnji sa Sekretarijatom za kulturu grada Beograda, organizuje novogodišnji program u celoj mreži BGB. Na više od petnaest lokacija, tokom poslednja tri dana 2022. godine (29, 30. i 31. decembar), organizujemo besplatne novogodišnje programe za naše korisnike.

Kada se održava

29 - 31. decembar


Biblioteka grada Beograda pripremila je bogat program za sve generacije, pa vas zato pozivaju da zajedno sa bibliotekarima uživate u koncertima klasične, džez i alternativne muzike, kao i u novogodišnjim predstavama za decu i odrasle.

Milica foto.jpeg
Milica Milojević Bogdanović
promo

U okviru trodnevnih novogodišnjih koncerata Biblioteke grada Beograda, u četvrtak 29. decembra u 19 časova, na Odeljenju umetnosti Biblioteke grada Beograda (Knez Mihailova 56) nastupiće Milica Milojević Bogdanović.

Milica Milojević Bogdanović je flautistkinja rođena u Srbiji, koja živi i radi u Austriji. Kao pikolista nastupala je i držala majstorske kurseve na festivalima u Srbiji, Sloveniji, Kostariki, Velikoj Britaniji, Kanadi, Nemačkoj, Belgiji, SAD, Japanu, Brazilu. Trenutno predaje flautu i pikolo u „H. Lanner Regionalmusiksčulverband“ u Austriji.

Vukašin Đelić (2).jpg
Vukašin Đelić
promo

U petak 30. decembra u 20 časova, na Odeljenju umetnosti Biblioteke grada Beograda (Knez Mihailova 56) nastupiće Vukašin Đelić. 

Vukašin gitaru tretira kao instrument i kao prijemnik signala različitih uređaja, kao harmonijski i kao perkusivni instrument. Sa iskustvom u improvizaciji, kao i sviranjem u različitim grupama (Dol,  Belgrade Noise, Halftones), on spaja ove naočigled različite svetove u jedan novi, zvučno bogat i nepredvidiv svet melodija i ritmova koji ispunjavaju prostor i vode slušaoca na fantastično putovanje.

duo l'arsenic.jpg
Duo L'Arsenic
promo

Poslednjeg dana u okviru trodnevnih novogodišnjih koncerata Biblioteke grada Beograda, u subotu 31. decembra u 12 časova, na Odeljenju umetnosti Biblioteke grada Beograda (Knez Mihailova 56) nastupiće Duo L'Arsenic. Ovaj sastav čine Slađana Gajić (klavir) i Slađana Aleksić (violina).

Slađana Gajić, rođena je 1974.g. u Beogradu gde je završila srednju muzičku školu i to na tri odseka (klavir, teoretski i solo-pevanje). Od 1995.g. radi kao klavirski saradnik u MŠ“Stanković“, gde je stekla iskustvo sa svim instrumentima osvajajući visoke nagrade. Ostvarila se i kao pedagog kao profesor klavira na Akademiji lepih umetnosti. Od 2009. godine je klavirski saradnik Beogradske Filharmonije gde svira klavir,čelestu i ostale električne instrumente sa klavijaturom. U okviru koncerata je imala priliku da sarađuje sa svetskim imenima klasične muzike. Sa Filharmoničarima je ostvarila i veliki broj kamernih koncerata, kao i učestvovanje umasterclass usavršavanjima mladih muzičara i dirigenata.

Slađana Aleksić je diplomirala na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi prof. Dejana Mihailovića i magistrirala u klasi prof. Aleksandra Pavlovića. Tokom školovanja osvojila je nekoliko prvih nagrada na takmičenjima u zemlji i inostranstvu: „Petar Konjović“, „Petar Toškov“ i u Strezi u Italiji. Tokom školovanja imala je mnogobrojne nastupe i solističke koncerte. Dobitnik je nagrade fakulteta iz fonda „Meri Žeželj Majer“ i prve nagrade na republičkom takmičenju u kategoriji kamernih sastava. Zaposlena je u Beogradskoj filharmoniji od 2004. godine, sa kojom je nastupala širom zemlje i sveta sa mnogim poznatim solistima i dirigentima.

Kompletan program možete pronaći ovde: 

PROGRAM - NOVOGODIŠNJI RITAM GRADA.docx

Podeli vest