unnamed (6).jpg
promo

promo

Muzički program

AMERIČKI GITARISTA I AUTOR DŽERI DŽOSEF NASTUPA U BEOGRADU: Pustolov koji je dogodovštine pretočio u pesme

12.01.2023.

AMERIČKI GITARISTA I AUTOR DŽERI DŽOSEF NASTUPA U BEOGRADU: Pustolov koji je dogodovštine pretočio u pesme
Veličina Slova

Jedan od najvećih tekstopisaca i izvođača uživo, Džeri Džosef nastupiće prvi put u Lisabon baru u MTS Dvorani 11. februara sa početkom u 20 časova, kada će ujedno promovisati aktualni studijski album "The Beautiful Madness“.

Gde se održava

MTS dvorana


Kada se održava

20. februar u 20 časova


Džosef je, kako ga stručna javnost opisuje: "trostruka prijetnja": plodan i uspešan tekstopisac, uverljiv pevač i neodoljiv izvođač. Poreklom je iz Los Anđelesa, a u više od 30 godina karijere kao solo umetnik, ali i sa bendom The Jackmormons, supergrupom Stockholm Syndrome, duom The Denmark Veseys i njegovim voljenim kultnim bendom iz 80-ih Little Women, proputovao je svet i doživeo razne dogodovštine, što se i odražava u njegovim brojnim pesmama.

Oni koji su ga već videli i čuli uživo uverili su se da oko sebe lako okuplja verne obožavaoce, čiju odanost nagrađuje beskrajnom energijom na pozornici i katarzičnim tekstovima.

Album "The Beautiful Madness“ objavljen je tokom 2020. godine i dobio je odlične kritike. Na iznenađenje mnogih koji ga znaju, ovo mu je tek prvi album, koji je objavio u Evropi, a po redu čak 29. album. Na albumu ga prati grupa Drive-By Truckers, a produkciju tog albuma potpisuje njihov frontmen Hud Paterson, koji kaže: “ Džeri je za mene ikonska figura koja bi, u nekoj alternativnoj stvarnosti, lako mogla biti jedna od najvećih svetskih zvezda. Jedan od najboljih nastupa uživo koje sam ikada video i jedan od mojih omiljenih tekstopisaca ikada."

U više od 30 godina Džeri Džosef je prikupio impresivan katalog dela, zavidne pečate u pasošu i usavršio svoje koncertne nastupe, svirajući preko 150 nastupa godišnje. Neumorni umetnik je uz brojne turneje osnovao neprofitnu organizaciju Nomad Music Foundation, koja deluje kao svojevrsna rokenrol škola za raseljene tinejdžere u konfliktnim područjima.

Pored brojnih gitara koje je poklonio tinejdžerima, održao je i brojne tečajeve gitare u kampovima u Kabulu, Afganistanu... Primljen je u Oregon Music Hall of Fame 2015.godine.

Karte su u pretprodaji u ograničenom broju, po promotivnoj ceni od 1200 dinara.

Podeli vest