Francesco di Rosa 01.jpg
Francesco di Rosa
Oboa fest

Francesco di Rosa
Oboa fest

Muzički program

BESPLATAN KONCERT ATRAKTIVNOG ANSAMBLA KLASIČNE MUZIKE: Počinje 6. Oboa fest

24.01.2023.

BESPLATAN KONCERT ATRAKTIVNOG ANSAMBLA KLASIČNE MUZIKE: Počinje 6. Oboa fest
Veličina Slova

Koncert uvek atraktivnog ansambla kalsične muzike CIRCLE održaće se 25. januara 2023. u Katedrali Blažene Djevice Marije sa početkom u 19.30 časova. Specijalni gost koncerta je italijanski oboista Frančesko di Roza, prvi oboista orkestra Santa Čečilia. Njegovim dolaskom ove godine započinje 6. Oboa Fest.

Gde se održava

Katedrala Blažene Djevice Marije


Kada se održava

25. januar u 19.30


Na programu su dela Bokerinija, što će biti premijerno izvođenje u Beogradu, Mocarta, Britna i Bartoka. Ulaz je slobodan.

Ansambl CIRCLE sačinjavaju značajni muzičari iz Srbije i inostranstva: Ivana Dakić - oboa, Katarina Aleksić i Andrej Kapor - violine, Marina Popović - viola i Tomaš Pokšivinjski - violončelo. Osnivač ansambla je violinistkinja iz Srbije i koncert majstor Simfonijskog orkestra RTS-a, Katarina Aleksić, koja je osnovala orkestar u okviru projekta “Evropa u gostima” koji se odvija 4. godinu zaredom. Oboa Fest i “Evropa u gostima” kroz ovaj koncert započinju značajnu saradnju.

Koncert CIRCLE, 25.01.2023.jpg
Oboa fest promo

Frančesko di Roza je oboista i aktivni profesor koji će održati i master klas za studente u Beogradu.

Koncert se organizuje u saradnji sa projektom “Evropa u gostima”, uz podršku Italijanskog instituta za kulturu u Beogradu i Collegium Hungaricum Beograd. Oboa Fest proteklih godina imao je podršku Ministarstva kulture Srbije, Gradske opštine Zvezdara i Organizacije muzičkih autora Srbije - SOKOJ.

Podeli vest